14 Mart 2014 19:20

Sami Elvan: Kol kola girip Başbakan'ı utandıracağız

Başbakan Erdoğan'ın Elvan ailesi ile Karamanoğlu ailesini karşı karşıya getirmeyi hedefleyen açıklamalarına karşı Sami Elvan, 'Biz Burakcan’ın babası Halil Bey’le kol kola girip Başbakan’ı utandıracağız' dedi. Baba Elvan, 'Berkin misket oynayacak yaşta çocuk. Onun için, annesi bilye koydu benim çocuğumun mezarına' diye konuştu.

Sami Elvan: Kol kola girip Başbakan\'ı utandıracağız
Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Antep mitinginde Berkin Elvan ve ailesine dair sarf ettiği sözler pek çok kesimde tepki uyandırdı. Erdoğan, Berkin Elvan için "Yüzünde poşu, elinde sapanla demir bilye atan çocuğu bakkala ekmek almaya gidiyordu diye kandırıyorlar. Çok enteresan, annesi 'Evladımın katili başbakan' diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun? Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, 'ekmek almaya giden çocuk' diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var?" dedi.

Erdoğan, Elvan ailesiyle, Okmeydanı'nda öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun ailesini karşı karşıya getirmeyi hedefleyen ifadeler de kullandı: "Bakın biz başka bir baba da tanıdık. DHKP-C oradan geçerken gecenin karanlığında Burak yavrumuzu orada şehit ediyorlar. Burakcan’ın elinde sapan silah yoktu. Sadece evinin önünde olan o yavruyu orada şehit ediyorlar ve sokakta toplanan kovan sayısı 42. Bunlar o teröristlerle iş tutuyorlar. Burak yavrumuzu şehit edenler Kılıçdaroğlu’nun illegal cellatlarıdır. Burakcan’ın babası ortam iyice gerilmesin diye kalkıyor Kasımpaşa’daki cenaze namazından sonra alıyor yavrusunu Giresun’a götürüyor. Bu da baba ama bu kalkıp da öyle bir beyanda bulunmuyor. Ülkem gerilmesin vatan sağ olsun ben bu acıya katlanacağım diyor. O olayda Burakcan gidiyor, iki kişi yaralı birisinin durumu ağır."

Bugün Karamanoğlu ile telefonda konuşan ve "Senin evladın benim evladım" diyen Sami Elvan, Artı bir televizyonuna konuk oldu. Sami Elvan, Erdoğan'ın sözleri üzerine "Biz Burakcan’ın babası Halil Bey’le kol kola girip Başbakan’ı utandıracağız" dedi.

8 CAN ALDI DOYMADI MI?

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan Erdoğan'a "İnsanları birbirine kırdırmak için elinden geleni yapıyor bu adam. 8 tane can almış hala doymamış mı? İstanbul'a dönünce Burakcan'ın babasıyla kol kola girip onu utandıracağız. Baska bi şey demiyorum. Benim çocuğum misket oynayacak yaşta vefat etti. Misket oynayacağına toprağa verdik. Kimse galeyana gelmesin diye çocuklarıma yapılan tacizleri paylaşmadık. Biz helal paralarla çocuklarımızı büyütüyoruz. Bu adamdan başbakan falan olmaz. Ne Burakcan'ın babası ne ben, ülkeyi kana bulamak isteyen bu adamın oyununa gelmeyeceğiz. Biz hiçbir gücün arkasında değiliz. Benim çocuğumun hiçbir siyasi görüşü yoktur. Ne Halil ağabey, ne ben bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)


BABA ELVAN'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A "BİLYE" CEVABI

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile önceki akşam Kulaksız'da silahla öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, bu akşam "artı 1" televizyonunun Ana Haber bülteninde buluştu. İki acılı baba, bültene canlı telefon bağlantısıyla katıldı.

Can Dündar, ilk olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Gaziantep mitinginde söylediği "Annesi diyor ki, 'Evladımın katili Başbakan" diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama, sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilye atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeyi acaba niçin atıyorsun evladının mezarına? Neyin mesajını veriyorsun?" sözlerini ekrana getirdi.

Can Dündar, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'a, "Ne hissettiniz dinlerken?" diye sordu. Baba Elvan, şöyle konuştu:

"Maalesef ki çok acı gerçekleri Başbakan ortaya koyuyor. Yani böyle bir şey olabilir mi? Kendi çıkarları için, kandan beslenen bir insanı başka türlü değerlendiremiyorum. Biz evladımızı kaybetmişiz. Karşımda da acılı bir baba. Bugün ben o babayla görüştüm. Bu evlatları biz kolay yetiştirmedik. Bu evlatlar kolay gelmedi bu yaşa.  Bizim ne şartlarda yetiştirdiğimizi gördü mü kendisi? Biz onun gibi gidip de onun bunun şeyini çalıp da, devletin arsalarını parselleyip de evladımıza yedirmiyoruz. Biz helal sütümüzü, helal paramızı yediriyoruz. Bundan Başbakan falan olmaz. Annesi evladını kaybetmiş, konuştuğu kelimelere bak... Senin emir verdiğin polisler bu çocuğu veriyor. Karşımdaki insan da o kadar acılı insan ki, Halil abi İstanbul'a dönünce biz kolkola girip utandıracağız o insanı."

Sami Elvan, "Neden mezara bilye attınız? Oradan bir anlam çıkarmaya çalışıyor Başbakan..." sorusunu da, "Ben söyleyeyim, çünkü çocuğun misket oynama zamanı. Misket oynayacak yaşta çocuk. Onun için, annesi oraya misket oynasın diye bilye koydu benim çocuğumun mezarına" diye yanıtladı.

Baba Sami Elvan, "Eli sopalı, yüzü poşulu meselesine de bir açıklık getirir misiniz?" sorusu üzerine de, "Nasıl anlatayım? İnsanları birbirine kırdırmak için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapıyor bu insan. Başka bir şey söyleyemeyeceğim. Şu an konuşamıyorum zaten sinirden. Gerekirse ben yarın sabah kalkıp Giresun'a gideceğim, Halil Abi'nin elini öpeceğim. Birlikte biz elele, kolkola Giresun'dan buraya geleceğiz. Bu ülkeyi ne yapmaya çalışıyor bu insan, anlamadım ki? Biz acımızı bile paylaşamıyoruz. Acımızı bile yaşayamıyoruz. Ne istiyor bu ülkeden, ne istiyor bu insanlardan? 8 tane can almış, hâlâ doymamış mı? Benim oğlum 14 yaşında. Hiçbir siyasi düşüncesi yoktur. Hiçbir siyasi güç arkasında yoktur. Bunu çok açık ve net olarak söyleyeyim. Ne Halil abi, ne ben, ne başkası... Bunların oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BARIŞA İHTİYACI VAR"

Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu da, "Çocuğumuzu toprağa verdik genç yaşta. Başkalarının başına gelmesin. Diyeceğim başka bir şey yok. Ne diyeyim yani? Benim içim yanıyor. Bu çocuklar kolay yetişmiyor. 22 yaşındaki bir delikanlıyı toprağa verdik. Hiç yoktan. Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. İnsanların birbirine kaynaşmaya ihtiyacı var. İnsanların birbirini sevmeye ihtiyacı var" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TOKİ’nin borcu yaklaşık 1.2 milyar TL

SONRAKİ HABER

Berkin\'e üzülen iki gazeteci işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...