14 Mart 2014 16:57

Berkin Elvan, Maltepe'de liseliler tarafından anıldı

Berkin Elvan Maltepe'de lise öğrencileri tarafından anıldı. Maltepe Liseli Dayanışması'nın çağrısıyla 3 liseden öğrenciler okullarından çıkarak sloganlarla Maltepe Meydanı'na yürüdü.

Berkin Elvan, Maltepe\'de liseliler tarafından anıldı
Paylaş

Berkin Elvan Maltepe'de lise öğrencileri tarafından anıldı. Maltepe Liseli Dayanışması'nın çağrısıyla 3 liseden öğrenciler okullarından çıkarak sloganlarla Maltepe Meydanı'na yürüdü. Meydanda toplanan Liseli Dayanışması, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "15'inde bir fidan Berkin Elvan", "Berkin ekmek özgürlük" sloganları attı. Liselilere Maltepe halkından büyük destek vardı. Burada Dayanışma adına basın açıklamasını okuyan Can Kaylan, "Berkin'in alamadığı ekmeği Bilal'e yedirmeyiz" dedi.

Kaylan açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye tarihi Erdal Eren'ler Ceylan Önkol'lar Uğur Kaymaz'lar gibi çocuk ve genç yaşta katledilenlerin kanıyla lekelenmiştir. Daha 15 yaşında sokak ortasında katledilen Berkin için daha şimdiden katilleri ve iş birlikçileri terörist damgası vurmaya çalışarak halkın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin dört bir tarafında düzenlenen eylemlere polis acımasızca saldırıyor. Yüzlerce insan yaralandı ve gözaltına alındı. Fakat bizler biliyoruz ki Berkin de her arkadaşımız gibi bu sistemin her türlü zorbalığına rağmen(şifre skandalları, YGS yarışmaları, geçim sıkıntıları vb.) okumaya çalışan bir gençti. AKP hükümeti ve temsil ettiği sistem dün olduğu gibi bugün de gençliğin önünde en büyük engel olarak durmaktadır. Bugün üzüntü ve gözyaşından daha öte bir şeye ihtiyacımız var. Birleşmek ve mücadele etmek. Sınıflarımızda, amfilerimizde, hayatın her alanında Berkin için çocukların ölmediği insanca yaşanılabilir bir ülke ve dünya için!" (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail direnişin perdesinde

SONRAKİ HABER

Parasız Yatılı 25 yıldır okunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...