14 Mart 2014 16:38

Öğrencilerden dolmuşçu isyanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri dolmuşçuları protesto etti. Şoförlerin aşırı hız yaptığını, birçok kaza atlattıklarını belirten öğrenciler akşam saatlerinde başlattıkları eylemi gece geç saatlere kadar sürdürdü.

Öğrencilerden dolmuşçu isyanı
Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri dolmuşçuları protesto etti.

Şoförlerin aşırı hız yaptığını, birçok kaza atlattıklarını belirten öğrenciler akşam saatlerinde başlattıkları eylemi gece geç saatlere kadar sürdürdü.

Akşam saatlerinde 2 kadın arkadaşlarına minübüs çarpması üzerine yaralanan arkadaşlarını YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde ziyaret eden yüzlerce öğrenci daha sonra hastaneden Öğrenci Yurdu’na kadar yürüdü. Yurt önünde oturma eylemine yapan öğrencilere BDP Tuşba Eş Başkan Adayı Öner Yiğit ve birçok belediye meclis üyesi de destek verdi. Öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yiğit, sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yiğit ve beraberindekiler de daha sonra yaralı öğrencileri ziyaret etti.
Oturma eyleminin ardından ‘Tweetçi rektör istemiyoruz’ sloganlarıyla YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın evine yürüyen öğrenciler burada gece geç saatlere kadar oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muhabirimiz polis saldırısına uğradı

SONRAKİ HABER

4 bakanla ilgili fezlekeler yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...