14 Mart 2014 16:22

Öğrenciler, 'Gezi mağduru' hocalarına sahip çıktı

Gezi direnişine katıldığı için görevinden uzaklaştırılan öğretmen Ersan Karababa için Eğitim Sen 7 No’lu Şube ve öğrencileri eylem yaptı. Eğitim Sen “Karababa’nın en kısa zamanda göreve devam etmesi sağlanmalıdır” dedi.

Öğrenciler, \'Gezi mağduru\' hocalarına sahip çıktı
Paylaş

Gezi direnişine katıldığı için görevinden uzaklaştırılan öğretmen Ersan Karababa için Eğitim Sen 7 No’lu Şube ve öğrencileri eylem yaptı. Eğitim Sen “Karababa’nın en kısa zamanda göreve devam etmesi sağlanmalıdır” dedi.

İstanbul Küçükçekmece’de Atakent İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesinde teknik öğretmen olan Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi Ersan Karababa, Gezi eylemlerine katıldığı için görevden uzaklaştırıldı. Karara tepki gösteren Eğitim Sen 7 No’lu Şube üyeleri ve okulun öğrencileri bugün Atakent İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Eğitim Sen 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, “Bu soruşturmanın tek dayanağı sözde polis istihbaratıdır. Eğitim Bir-Sen’e üye bazı okul yöneticileri ve öğretmenlerin asılsız suçlamalarına dayanılarak, arkadaşımız açığa alınmıştır. Okuldaki Eğitim Sen üyesi 30 öğretmenin ise ifadesine başvurulmamıştır” dedi.

Hakkında hiçbir adli işlem olmayan, kendisiyle ilgili ileri sürülen suçlamalar nedeniyle gözaltına bile alınmamış olan Karababa’nın yürütülen disiplin soruşturmasında, onca önlem dururken açığa alma işleminin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Kırşanlıoğlu, “Eğitim denetlemelerinin tarafsızlığına ve verecekleri kararın objektifliğine inancımız kalmamıştır” şeklinde konuştu.

Kırşanlıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İş yeri temsilcimiz Ersan Karababa devletten haksız hiçbir kazanç sağlamamıştır. Utanılacak hiçbir şey yapmamıştır. Arkadaşımız her zaman eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve tüm halkın taleplerinin savunucusu oldu. Bu duyarlıkla Gezi eylemlerine katıldı. Açığa alınma karar geri alınmalı ve en kısa zamanda görevine devam etmesi sağlanmalıdır”

PARASIZ EĞİTİM SÜRGÜNÜ

Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren Gülsüm Karababa’nın kuzeni olan Ersan Karababa hakkında daha önce de Bodrum Gündoğan Fahriye Ilıcak Endüstri Meslek Lisesindeyken, okulda öğrencilerden zorunlu para toplanmasını reddettiği için ‘öğrencileri idareye karşı kışkırtmaktan’ hakkında defalarca soruşturma açılmış ve Fethiye’ye sürgün edilmişti. Eğitim Sen yöneticisi olan Karababa 1 yıl Fethiye’de kaldıktan sonra mahkeme kararı ile okula geri dönmüştü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni ses kaydı: Gezi\'de gerilimi Erdoğan istemiş

SONRAKİ HABER

Muhabirimiz polis saldırısına uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa