14 Mart 2014 15:42

‘AKP’li vekiller AOÇ’de oynayıp, zıplayıp, düğün yapamayacak’

Atatürk Orman Çiftliğinde (AOÇ) yapılması planlanan kongre merkezi, düğün salonu, spor kompleksine Danıştaydan yürütmeyi durdurma kararı geldi.

‘AKP’li vekiller AOÇ’de oynayıp, zıplayıp, düğün yapamayacak’
Paylaş

Atatürk Orman Çiftliğinde (AOÇ) yapılması planlanan kongre merkezi, düğün salonu, spor kompleksine Danıştaydan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) eski bira fabrikası alanında yapılması planlanan, TBMM Kongre ve Kültür Merkezi yanı sıra düğün salonu, arşiv merkezi, spor kompleksi gibi yapıların planlarının yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulduğunu açıkladı.

Candan, 5 meslek odasının AOÇ’de bira fabrikası kompleksinde 1/10.000 ölçekli Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım imar Planı değişikliğinin, 1/5000 ölçekli Koruma amaçlı nazım imar planının ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada Danıştay 6.Dairesinin ‘Bilirkişi raporları gelinceye kadar’ yürütmenin durdurduğunu belirtti.

ALANDA HİÇBİR İŞLEM YAPILAMAZ


Candan, AOÇ’deki talanlara karşı iki yıldır dava açtıklarını ve mücadele ettiklerini ifade ederek şöyle dedi: “Yargı kendi içinde bir krizdeyken bile bazı idarelerin hukukun üstünlüğünü savunarak karar verdiğini görmek bizim için umut verici. AOÇ ile ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu alanda açtığımız ikinci bir dava daha vardı, tescil başvurusunda bulunmuştuk. Bazı yapılar tescil edilirken TBMM Kongre ve Kültür Merkezinin yapılacağı alanda bulunan, işçi memur lojmanları ve lokanta tescil edilmemişti, bu konuyu yargıya taşıdık. Mahkeme burada da yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hem TBMM Kongre ve Kültür Merkezi yapılacak alanda bilirkişi raporları gelene kadar yürütmeyi durdurma hem tescil başvurumuzda yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu süreçte işçi ve memur lojmanlarının bir kısmı maalesef yıkıldı, yıkım konusunda da yaptırım için gerekli başvuruları yapacağız. İki kararı birleştirdiğimizde, tarihi çekirdek alanda olan TBMM kongre kültür merkezi ve düğün salonu yapılmak istenen alanda hiçbir işlem yapılmaması gerekiyor. Kongre merkezi ve düğün salonu yapmak isteyen AKP’li milletvekillerine geçmiş olsun. Milletvekilleri AOÇ’de oynayıp, zıplayıp düğün yapamayacak.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK, ‘AKP’ye oy yok’ dedi

SONRAKİ HABER

Yeni ses kaydı: Gezi\'de gerilimi Erdoğan istemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...