24 Şubat 2011 21:56

Performans sağlığa zararlı

ÜNİVERSİTE hastanelerinde de performans uygulamasına tepkiler büyüyor. SES’in çağrısıyla yapılan eylemlere katılan emekçiler bu uygulamanın halkın sağlığını tehdit eder duruma geldiğine dikkat çektiler.İstanbul’da SES Aksaray Şubesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastenesi’nde yaptığı eylemle, ücret adaletsizli

Performans sağlığa zararlı
Paylaş

ÜNİVERSİTE hastanelerinde de performans uygulamasına tepkiler büyüyor. SES’in çağrısıyla yapılan eylemlere katılan emekçiler bu uygulamanın halkın sağlığını tehdit eder duruma geldiğine dikkat çektiler.
İstanbul’da SES Aksaray Şubesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastenesi’nde yaptığı eylemle, ücret adaletsizliğine ve performans ücretlendirmesine “Hayır” dedi. Hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığının sezaryenle değil de normal doğum yaptıran doktorlara daha fazla ücret ödeyeceğinin açıklamasının ardından, Ankara’da daha önce sezaryenle doğum yapmış bir kadına, performanstan daha fazla ücret almak adına normal doğum yaptırıldığı, bebeğin öldüğü, kadının da yoğun bakıma alındığı söylendi.

ÜCRETLER ARTIRILMALI

Performans uygulamasının sağlığa zararlı olduğunu söyleyen SES Aksaray Şube Yöneticisi Aydın Erol, çalışanlar açısında da döner sermayeden performansa göre ek ücret ödendiğini ancak bunun emekliliklerine yansımadığını kaydetti. “Ek ödeme veriyoruz” denilerek temel ücretlerinin arttırılmadığını dile getiren Erol, iktidarın bununla da yetinmeyerek Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısıyla sağlık çalışanlarının tüm ücretlerinin performansa göre belirlenmesinin istendiğini kaydetti. Üniversite hastanelerin eğitim ve araştırma yapan kurumlar olması gerekirken, performans denen uygulama ile niteliksiz eğitimle yeni doktorların yetişeceğine dikkat çeken Erol, bu kişilerinde daha fazla ücret almak için araştırma yapmak yerine daha fazla hastaya bakmak isteyeceğini söyledi. Erol, döner sermaye uygulamalarına son verilmesini, temel ücretlerin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesini istedi.
 

AMELİYAT FAZLALAŞTI

SES Adana Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, her zam döneminde memurların aldığı maaşların yüksekliğinden bahsedildiğini bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yüksel, ek ödemelerin garanti olmadığını aynı zamanda ödemelerde düzesizlik olduğunu da dile getirdi. Aynı ilde, aynı hastanede aynı işi yapan çalışanların maaşları arasında farklılıklar olduğunu söyleyen Yüksel, bu durumun iş barışını bozduğunu aktardı. Hastanelerde yapılan ameliyat sayısının performansa dayalı döner sermaye uygulaması ile kat kat arttığını dile getiren Yüksel, SES olarak bu ücret adaletsizliğine ve performans ücretlenmesine hayır dediklerini belirtti.  Kayseri’de de emekçiler performans uygulamasını protesto ettiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankaya Belde AŞ işçileri işvereni istifaya çağırdı

SONRAKİ HABER

İşçiler fabrikayı işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...