13 Mart 2014 22:36

‘Çocukluğundan vuruldu’

“Neresindenvuruldu diye sorarsanız çocukluğundan dersiniz...” Okmeydanı’na Berkin Elvan’ın ailesinin yaşadığı eve gidiyoruz. Önceki gün, yüz binlerce kişinin Berkin’i uğurladığı Anadolu Kahvesi diye bilinen yerdeki parkta bu yazılama dikkatimizi çekiyor.

‘Çocukluğundan vuruldu’
Paylaş

Eda YILDIRIM

“Neresindenvuruldu diye sorarsanız çocukluğundan dersiniz...” Okmeydanı’na Berkin Elvan’ın ailesinin yaşadığı eve gidiyoruz. Önceki gün, yüz binlerce kişinin Berkin’i uğurladığı Anadolu Kahvesi diye bilinen yerdeki parkta bu yazılama dikkatimizi çekiyor. Sabah saatleri... Okmeydanı sakin...Elvan ailesinin evinin önü ise hala kalabalık. Kimi evlerde hala “Berkin Elvan ölümsüzdür” yazılı dövizleri asılı. Erken bir saat olmasına karşın taziye ziyaretleri başlamış. Başsağlığı ziyaretinde bulunanlardan biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Basına kapalı olan Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından ailenin yanına gidebiliyoruz. Evden içeriye girdiğimizde gözyaşları ve hüzün hakim. Baba Sami  Elvan taziyelerimizi kabul ediyor. Bir taraftan gelen telefonlara yetişmeye çalışıyor. “Acım büyük. Bu telefonları da açmak zor geliyor” diyor. Anne Gülsüm Elvan bulunduğumuz odanın bir köşesinde. Gözyaşları, ağıtları dinmiyor. Kimi zaman fenalaşıyor. Eve gelen her ziyaretle gözyaşları iki katı artıyor.  Ablası Gamze de annesinden farklı değil. Sürekli olarak dudaklarından “Berkinim” sözlerini duyuyoruz. Teyzeleriyle konuşuyoruz. “Evimize yüreğimize acı düştü. Çünkü Berkinimizi kaybettik.”

‘BİRKAÇ GÜN ACIMIZI YAŞAYALIM’

Baba Elvan’la röportaj isteğimizi paylaşıyoruz. “Lütfen birkaç gün acımızı yaşayalım. Birkaç gün bizi acımızla baş başa bırakın. Sonrasında zaten açıklama yapacağız” diyor. Ancak kısa da olsa biraz sohbet ediyoruz. Hükümet temsilcilerinden kimsenin kendisini aramadığını söylüyor. Berkin için sokağa çıkanlara ölü seviciler tweetiyle tepki çeken Egemen Bağış’ın bir taziye mesajı gönderdiğini söylüyor baba Elvan.
Evden ayrılırken eve asılan Berkin’in ayran içerken çekilmiş bir fotoğrafı dikkatimizi çekiyor. İçerdeki acıyı gülen gözleriyle bir parça da olsa dağıtmak istermiş gibi bakıyor.

ÖNCEKİ HABER

Haklı olmanın gücü

SONRAKİ HABER

Bırakmam bu elleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...