13 Mart 2014 20:17

Bu hastane'de baskı var!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Seyhun Kürşat'ın çalışanlara gönderdiği 'eyleme giderseniz cezai işlem başlatacağım' yazısına tepkiler sürüyor.

Bu hastane\'de baskı var!
Paylaş

Berfin Adıcan
Manisa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Seyhun Kürşat'ın çalışanlara gönderdiği 'eyleme giderseniz cezai işlem başlatacağım' yazısına tepkiler sürüyor.
Yaklaşık 2 hafta önce Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliği tarafından Anabilim Dalı Başkanları'na gönderilen sendikaların, odaların ve derneklerin düzenleyeceği eylemlerin yerinin değiştirilmesi yazısı skandalına bir yenisi daha eklendi.

Anabilim dalı başkanlarına gönderilen yazıdan 1 hafta sonra yine Başhekim tarafından çalışanlara gönderilen 'Hastanemizde yapılacak eylem ve etkinlikler hem döner sermaye gelirine olumsuz yansıyacak, hem de hastalar mağdur edilecektir. Bu yüzden eylemlere katılan kişilerin haklarında işlem başlatılacaktır.' yazıya  sağlık emekçileri tepki gösterdi.
Çalışanlara gönderilen tehditkar yazılar sonrasında hastane Başhekimi Seyhun Kürşat'la görüşme talep eden KESK Şubeler Platformu'nun talebine başhekimlik tarafından cevap verilmedi.

Bugün hastane önünde toplanan SES, BES , Tüm Bel-Sen ve Eğitim Sen temsilcileri Başhekimlik odası önüne gelerek görüşme talebini tekrarladı ancak başhekim, heyetin bu talebini reddetti.

Başhekimlik önünde duran sağlık emekçilerinin fotoğrafını çekmek isteyen gazeteciler, özel güvenlik birimleri tarafından engellendi.
Bunun üzerine heyet "Bu hastanenin başhekimi sendikal çalışmaları engellemeye çalışarak suç işlemektedir" pankartı açmak isteyince özel güvenlik birimleri tarafından müdahaleye maruz kaldı.

Müdahale sonrasında hastane başmüdürü ile konuşan sendika yöneticileri, başmüdüre bu hukuksuzluğun durdurulması  ve sağlık çalışanlarına imzalatılan tehditkar yazının geri çekilmesi gerektiği, ses ve kesk tarafından bu olayın takipçisi olunacağı söylendi. Başmüdürden bu olayın çözüleceği sözünü alan sendika heyeti hastaneden ayrıldı.
Açıklamalar sonrasında gazetemize konuşan SES Hafsa Sultan Hastanesi işyeri temsilcisi Figen Pehlivan ve SES Manisa Şube Sekreteri Zeynel Abidin Kaplan: " Başhekim tarafından gönderilen resmi yazılar ve uygulamalar hukuksuzdur. Başhekimin sendikal eylem ve etkinlikleri engellemek istediği açıkça ortadır." dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Kürkçü: Bekle bizi İstanbul geliyoruz

SONRAKİ HABER

Artık samanlık değil kilise

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...