13 Mart 2014 14:28

Hükümet çözüm için adım atmıyor

Diyarbakır Barış Meclisi çözüm sürecine ilişkin Diyarbakır Barosunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Berkin Elvan anısına masaya bir ekmek konuldu.

Hükümet çözüm için adım atmıyor
Paylaş

Diyarbakır Barış Meclisi çözüm sürecine ilişkin Diyarbakır Barosunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Berkin Elvan anısına masaya bir ekmek konuldu.

Çözüm sürecinde geride kalan bir yılın değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda konuşan Diyarbakır Barış Meclisi Girişimi Sözcüsü Şemsettin Koç, hükümetin demokratik adımları atmakta uzak olduğunu söyledi. 21 Mart 2013’ten bu yana demokrasi isteyen kesimlere yönelik ciddi saldırıların olduğunu kaydeden Koç, “Gezi sürecinde direk hedef gözetilerek vurulan Berkin Elvan’ı milyonlar toprağa verdi. Burada Berkin Elvan’ı bir kez daha anıyoruz. Bu süreçte herkesin daha hassas davranmasını ve sorumluluğunu yerine getirmesini istiyoruz” dedi. Çözüm sürecinde en büyük sorumluluğun hükümete ait olduğunu belirten Koç, “2013 Newroz’unda sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla birlikte yeni bir sürece girildi. Ancak 2014 Newroz’una yaklaştığımız bu dönemde toplumun gerçek anlamda değişim ve dönüşüm beklentisi karşılanmadı. Sorunlar sümen altı edilerek çözülemez” dedi.

ÖLÜMLERİN DURMASI OLUMLU

Çözüm sürecinde tek olumlu gelişmenin ölümlerin durması olduğunu ifade eden Koç, “Ancak bu tek başına yeterli değildir. Bu süreçte öncelikle Sayın Abdullah Öcalan’ın güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının iyileştirilmesi, hasta tutsakların serbest bırakılması, Kürt siyasetçilerinin rehin tutulmasına son verilmesi, Roboskî faillerinin açığa çıkartılması, kalekolların yıkılması, yeni bir anayasanın yapılması gerekmektedir” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TTB: Biber gazı sizi de öldürür

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı, eski Cumhurbaşkanı Sezer\'e \'Saksı\' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa