13 Mart 2014 13:17

Baba Karamanoğlu: Işıklar saat 6'da söndürüldü

Okmeydanı'nda dün gece yaşanan gerginlik sırasında kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateşle ölen gencin babası, oğlunun arkadaşlarıyla kol kola girerek yürüdüğü sırada, saat 18'den itibaren elektrik olmayan karanlık bölgede kör kurşuna kurban gittiğini söyledi.

Baba Karamanoğlu: Işıklar saat 6\'da söndürüldü
Paylaş

Okmeydanı'nda dün gece yaşanan gerginlik sırasında kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateşle ölen gencin babası, oğlunun arkadaşlarıyla kol kola girerek yürüdüğü sırada, saat 18'den itibaren elektrik olmayan karanlık bölgede kör kurşuna kurban gittiğini söyledi.

Okmeydanı'nda dün Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesini protesto etmek isteyen kalabalık olay yerinde toplandı.

Kalabalık, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ne yürümek istedi. Ancak polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Mahallenin tüm girişleri Çevik kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı. Burak Can Karamanoğlu'nun fotoğraflarını taşıyan kalabalık grup, tekbir getirerek, “Burak Can ölmedi kalbimizde yaşıyor", “şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

CENAZE ADLİ TIP'A GELDİ

Öte yandan Burakcan Karamanoğlu’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazeyle birlikte baba Halil Karamanoğlu ve yakınları da Adli Tıp Kurumu’na geldi.

BABA KARAMANOĞLU: IŞIKLAR SAAT 6'DA SÖNDÜRÜLDÜ

Baba Karamanoğlu, olayın yaşandığı saatleri şöyle anlattı: “Akşam eve yemek için geldim, oğlum da işten geldi beraber yemek yedik. Daha sonra ben evden çıktım. Oğlum, annesine ben dışarı çıkıyorum demiş. Annesi de ‘oğlum dışarıda olaylar var çıkma’ demiş. Bizim semtte olay olmaz. Bizim evin 200 metre yukarısında olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar da sönük. Saat 6'da ışıkları söndürdüler. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında kalabalığı izliyorlar. Onlar üzerine geliyorlar. Çocuğumun işten gelip evden çıkması ve hadisenin yaşanması hepsi 10 dakika içinde oluyor. Kör kurşun geliyor isabet ediyor. Eylemcilerden gelmiş kurşun. 22 yaşında genç çocuklar merak edip bakıyorlar. Karanlık tabii mermi nerden geliyor bilinmiyor. Olduğu yere yığılıyor. Yanındaki arkadaşı tutuyor ne oluyor diyor. Ses yok, düşüyor olduğu yere. Yüzünü yere vuruyor. Kurşun başından girip çıkmış. Bedava ölüm.”

Oğlunun askerden 3 ay önce geldiğini anlatan baba son yaşanan olaylar sonrasında herkesin sağduyu olması gerektiğini söyledi. Baba Karamanoğlu, “Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor, yarın başkasının canı yanar. Yazık günah bu millete, bütün gençlere yazık. Hep birlik beraber olacağız, bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz” diye konuştu.

Herhangi bir siyasi düşünce içerisinde olmadıklarını belirten Baba Karamanoğlu, “Benim sağ sol herhangi bir ilgim yok. Biz hep Türk Milletiyiz, Türk’üz. Vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Nedir yani bir çocuğu ileri sürerek bu ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. Yani bu çocuk mu kurtarıyordu Türkiye’yi ölmeseydi. Onu mevzu yapıyorlar, bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı’nda kırmadıkları yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı böyle bir şey yok. Bir tane polis önüne çıkıp dur arkadaş nereye gidiyorsun diyen yok. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor, yarın başkasının canı yanar. Yazık günah bu millete, bütün gençlere yazık. Hep birlik beraber olacağız, bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Türk’üz elhamdülillah Müslümanız. Bu ülkeyi Türk’ten başkası idare edemez. Dışarıdan Almanı, Amerikalısı gelip burada kimseyi idare edemez.” ifadelerini kullandı.

Aile yakını olan Dursun Eker ise bahsedildiği gibi karşıt gruplar arasında bir çatışma yaşanmadığını belirtti. Eker, “Tamamen Berkin’in cenazesine katılan grupların dağılıp Okmeydanı’nda taşkınlık yapması ve o sırada tesadüfen bu gençlerle karşılaşmasından olan bir hadisedir. Karşıt grup yok, çatışma yok. Bir tarafta sopa var diğer tarafta silah var diye bir şey yok. Tamamen kalabalığın içerisinden kim olduğunu bilmediğimiz şahısların ateş açması sonucu bizim bir gencimiz vefat etti. Vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın. Biz taşkınlık çıkmaması için cenazeyi de burada değil Giresun Alucura’da toprağa vereceğiz. Millete sağduyu çağrısında bulunuyoruz, lütfen herkes sakin olsun” şeklinde konuştu.(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin\'de 35 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

CHP’den olağanüstü toplantı için 132 imza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...