13 Mart 2014 00:38

Okmeydanı'nda kavga: 1 ölü 2 yaralı

İstanbul'un Okmeydanı semtinde, saat 22:00 sıralarında silah sesleri duyuldu. Olayda yaralanan 3 kişiden birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Okmeydanı\'nda kavga: 1 ölü 2 yaralı
Paylaş

İstanbul'un Okmeydanı semtinde, saat 22:30 sıralarında silah sesleri duyuldu. Olayda yaralanan 3 kişiden birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

DHA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 22:30 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları öne sürülen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirdi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü. 

Burak Can Karamanoğlu'nun Giresun Alucralı olduğu ve Kasımpaşaspor taraftarı olduğu öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Olayın ardından İstanbul Valiliği internet sitesinden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada: "Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

POLİS OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Gece 01.30'da polis ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olay Yeri İnceleme ekipleri, cadde üzerinde delil topladı. Çevik kuvvet ekipleri de mahalle çevresinde bekledi.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN AÇIKLAMA

Olayın hangi gruplar arasında çıktığına dair çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. İddialardan biri MHP'lilerin olayda dahli olduğu yönündeydi.

Beyoğlu Ülkü Ocakları konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Okmeydanı'nda ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın teşkilatlarımızla ilgisi yoktur.  İlçe ve Ocak Başkanı'mızın provokasyona gelinmemesi konusunda kesin talimatı vardır. Gerekli bilgilendirme yapılacaktır" denildi.

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CNN Türk yayınında olayı ilk duyuranlardan biri olurken, Babuşçu olay sırasında bölgede polis olmadığını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öldükçe çoğalıyor insanlar

SONRAKİ HABER

Dünya işçi sınıfı, bir liderini kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...