12 Mart 2014 19:02

Van'da Berkin'in katillerine büyük öfke

Berkin Elvan'ın ölümü üzerine tüm yurtta olduğu gibi Van'da binlerce kişi sokağa çıktı.

Van\'da Berkin\'in katillerine büyük öfke
Paylaş

Berkin Elvan'ın ölümü üzerine tüm yurtta olduğu gibi Van'da binlerce kişi sokağa çıktı.

İlk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Emek Gençliği,YÖDER ve FKF'nin çağrısıyla binlerce öğrenci 'Ceylan yoldaşıdır Berkinin.' sloganları ile yürüdü. Öğrenciler, Öğrenci Konseyinin düzenlediği Halepçe katliamı etkinliğine katılarak konseyin ve rektörlüğün katliamlara karşı tutumunu protesto etti.

Yüzlerce öğrenci salonu 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları ile terk ederek merkezi yemekhane önüne yürüdü. Giderek sayısı artan ktile ' Ceylan yoldaşıdır Berkinin' sloganları ile KYK yurtlarına kadar yürüdü. Emek Gençliği ve FKF'nin ders boykotu çağrısına birçok öğrenci destek vererek dersleri boykot etti.

Van'daki ikinci eylemi ise Yurtsever Liseli Gençlik Meclisi gerçekleşti. Liseli gençler Van sokaklarında 'Berkin Elvan ölümsüzdür.' pankartı ile uzun bir süre yürüdü.
 
Van'da günün son eyleminde KESK, BDP, EMEP, HDP ve TKP binlerce kişi ile yürüdü. Vanlılar siyasi parti ve kitle örgütlerinin çağrısı ile KESK binası önünde toplanarak Feqiye Teyran Parkına kadar Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatarak yürüdü. Yürüyüşe BDP ipekyolu Belediye Eşbaşkan Adayı Aygul Bidav da destek verdi.  Kitle 'Ceylan ve Uğur, yoldaşıdır Berkin'in", ''Berkin'in alamadığı ekmeği Bilal'e yedirtmeyiz", ''Kujerê Berkin dewlete' dövizleri taşıdı.

Feqiye Teyran Parkında yapılan basın açıklamasından sonra Emek Gençliği Sanat Sokağına gelerek Berkin ve devlet tarafından katledilen diğer çocuklar için oturma eylemi yaptı.(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara\'da protestolar sürüyor; \'Saldırdığınız ekmek sizi çarpacak\'

SONRAKİ HABER

Gökçek ve Tayyar’dan provokatif sözler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa