13 Mart 2014 06:00

Eğitim sistemi çok hızlı değişiyor

Üniversiteye hazırlık döneminde olup da huzurlu olan tek bir arkadaşım yok.

Eğitim sistemi çok hızlı değişiyor
Paylaş

Özlem YILMAZ*

Üniversiteye hazırlık döneminde olup da huzurlu olan tek bir arkadaşım yok. Yarışmanın ötesinde farklı kaygılar küçük yaştan itibaren aşılanan gelecek kaygısı yaşıyoruz. Bizleri mezun olduktan sonra da iş hayatına yönelik hazırlamayan bir gelenek haline gelen değişimler, eğitimin kalitesini düşürüyor. Tüm bu değişimler ailelerimiz ve bizim için maddi ve manevi büyük kayıplara sebep oluyor.
Babam 21 yılını madenlerde geçirdikten sonra özel bir şirkette çalışmaya devam ediyor. Çünkü eğitim sistemi o kadar çok değişiyor ki hem maddi hem manevi sıkıntılara yol açıyor . Okullardaki eğitim yetersiz ve niteliksiz olduğu için dershaneye gitmek mecburi hale
geliyor . 29 kişilik bir sın,ıfta okuyorum ve sınıfımda sadece 3 kişi dershaneye gidiyor. Bizlere dayatılan sistem hayatımızı karartıyor. Okullarımızdaki eğitim ile üniversiteyi kazanamayacağız ve bu bizi ruhsal anlamda etkiliyor. Ayrıca ailelerimiz ve çevremiz tarafından sürekli işittiğimiz ‘geleceğin için çalış’ sözleri biz de bir sınavdan daha çok yarış kaygı yaratıyor. Sürekli değişen eğitim sistemi bizleri mezun olduktan sonra iş hayatına hazırlamıyor ve bizler öyle bir hale geldik ki başarılı olmak için değil, sadece sınıf geçmek için çabalıyoruz. Ben lise 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversiteye gidebilmek için hangi sınava gireceğim? Bu soru çözdüğüm fizik sorularından bile zor. Çünkü Türkiye’de en hızlı değişen şey eğitim sistemi.

*Kozlu Lisesi / Zonguldak

ÖNCEKİ HABER

İzettin Hoca\'ya açık mektup

SONRAKİ HABER

İşyerlerinden başlayarak örgütlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...