12 Mart 2014 16:41

'Emri ben verdim' diyen Erdoğan, 'Berkin' diyemedi

Başbakan Erdoğan, Siirt mitinginde daha önceki mitinglerde yaptığı konuşmaların bir benzerini yaparken, Türkiye’nin ve dünyanın gündemi olan Berkin Elvan’a ilişkin tek bir söz kullanmadı.

\'Emri ben verdim\' diyen Erdoğan, \'Berkin\' diyemedi
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak Siirt’teydi.  Güvenlik gerekçesi Siirt’te adeta polis ablukası vardı. Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nın çevresi polis barikatlarıyla kapatılırken, kentte ulaşım miting nedeniyle işkenceye dönüştü.

Türkiye'nin her yerinde Berkin Elvan için eylemler düzenlenirken, Berkin'in katline sebep olan eylemler için "Emri ben verdim" diyen Erdoğan, 15 yaşındaki gencin adını ağzına alamadı.

BİR ŞEYLER Mİ ÇALDIM?

Cumhuriyet Meydanı’nda Siirtlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, “Hatırlıyor musunuz, ben bu meydandan Pınarhisar’a gittim. Ne yaptım adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım? Ziya Gökalp’in MEB’in kitaplarında da onaylı şiirini okudum. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker. Bunu söyledim diye Pınarhisar’a gittim. İşte bu devir kapandı. Şimdi yeni bir dönem başladı” diye konuştu.

BDP’YE YÜKLENDİ

BDP’ye belediyecilik üzerinden yüklenen Erdoğan, “BDP’de gerilim var, ideoloji siyaseti var. BDP belediyecilik yapmaz, eser üretmez. Siirt’te bizim yaptıklarımızdan başka taş üstüne taş konmadı” dedi.

Konuşmasının devamında Erdoğan, Gezi direniş ve yolsuzluk operasyonuyla iktidarlarına karşı darbe yapıldığını iddiasını Siirt’te yineledi.
Erdoğan şöyle konuştu: “Marjinal sol örgütler, anarşistler, teröristler, vandallar işte bu MHP ile CHP ile Pensilvanya ile BDP ile ittifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. Hiç merak etmeyin, asla umutsuz olmayın. Biz bütün bunların hesabını soracağız. Önce Gezi eylemleri dediler, huzur ve istikrarı bozmak istediler. Şimdi de 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimi ile yeni Türkiye’ye sabotaj düzenlemek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum, Gezi eylemlerinde ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi, gerisi çok şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı? Yaktılar, yıktılar, molotoflarla... Molotoflarla demokrasi gelir mi? Vatandaşların camını, çerçevesini yakıp yıkmakla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık. CHP’nin genel müdürü söylüyor. İsviçre bankalarında 13 hesabım varmış. Karakterin varsa bu hesapları bul çıkar. Kılıçdaroğlu sen çok fakirsin ya İsviçre’de bankada parayı bul sana vereceğim.”

DİHA MUHABİRLERİ ALINMADI

Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri, valiliğe başvuru yapmalarına karşın Başbakanlıktan onay verilmediği için miting alanına alınmadı. Mitingin başlamasına bir saat kala Kurtalan Caddesi’nde bulunan protokol girişinden miting alanına girmek isteyen  AKP Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş ve beraberindekiler, polis tarafından durduruldu. Polisle uzun süren diyalog ardından yine de miting alanına alınmayan İlbaş ve beraberindekiler, polise tepki göstererek protokol girişinden ayrıldı. (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeler kimliğe göre karar veriyor!

SONRAKİ HABER

Bursa’da kitap baharı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...