12 Mart 2014 15:53

Berkin, Uğur’un, Ceylan’ın yoldaşıdır

Halkların Demokratik Kongresi Diyarbakır Meclisinin çağrısıyla AZC Plaza önünde bir araya gelen yüzlerce kişi ‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’, ‘Şehit namırın’ sloganlarıyla yürüdü. Burada konuşan Abdullah Akengin, “Berkin Elvan, Ceylan’ların, Uğurların yoldaşı, umudun adıdır” dedi.

Berkin, Uğur’un, Ceylan’ın yoldaşıdır
Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi Diyarbakır Meclisinin çağrısıyla AZC Plaza önünde bir araya gelen yüzlerce kişi ‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’, ‘Şehit namırın’ sloganlarıyla yürüdü. Burada konuşan Abdullah Akengin, “Berkin Elvan, Ceylan’ların, Uğurların yoldaşı, umudun adıdır” dedi.

BERKİN’İN KATİLİNİ BİLİYORUZ

Berkin’in kimlerin talimatıyla katledildiğini bildiklerini söyleyen Akengin, “Katilleri lanetliyoruz. Yıllardır Fırat’ın doğusunda özel savaş politikaları uygulandı. Bugünlerde Fırat’ın batısında da aynı yöntemler kullanılarak çocuk, genç demeden insanlar katlediliyor” dedi.

30 yıl boyunca Kürtlere vahşet uygulayanların Ergenekon-Balyoz davalarından yargılanıp, tahliye edildiklerini söyleyen Akengin, Hatip Dicle ve diğer Kürt tutuklular için ise adım atılmadığını hatırlattı. Kürtlere ve Alevilere uygulanan ayrı bir hukuk olduğunu belirten Akengin, HDP’ye yönelik saldırıları da kınayarak, “HDP’ye saldırarak yolsuzluğun, pisliğin üzerini örtemezsiniz” dedi.

BERKİN’İN KATİLLERİNİ BAŞBAKAN KORUYOR

Daha sonra söz alan BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, “Bu topraklarda çocuklara yönelik saldırılar katliam boyutundadır. Sadece AKP döneminde polislerce öldürülen sayısız çocuk var” dedi. Polislerin AKP’nin talimatı ve politikaları doğrultusunda saldırılar düzenlediğini vurgulayan Kışanak, çocukların ölümünden sorumlu polislerin ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam ettiğini söyledi. “Uğur Kaymaz’ı, Enes Ata’yı katledenler hükümet tarafından nasıl korunduysa Berkin’in katilleri de öyle korunuyor. Başbakan için sadece kendi çocukları kıymetli” diye konuşan Kışanak, Başbakanın kendi çocuklarını koruyabilmek için özel yasalar çıkardığını söyledi. Başbakanın çocuklarının gemiciklerle oynadığını, valizlerle paraları sıfırlamaya çalıştığını bildiklerini kaydeden Kışanak, “Berkin çocuk değil mi? Annesi, babası yok mu? Katilleri hâlâ dışarıda geziyor. Başbakan parmağını kıpırdatmıyor, tek bir polise soruşturma açılmıyor. Bu zulüm iktidarının sallandığını görüyoruz. Halk bunun hesabını soracak. Zulüm saltanatını yerle bir edeceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)


ÇOCUKLARIMIZI ÜÇER BEŞER ÖLDÜRÜYORLAR

Elazığ’da Fevzi Çakmak Mahallesi BDP seçim bürosu önünde toplanan 3 bine yakın kişi Berkin Elvan için yürüdü. Hastane caddesinden Hozat Garajı’na yürüyen kitle ‘Berkin’i Öldüren AKP’nin polisi’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ ‘Katil Erdoğan’ sloganları attı.

Hozat Garajı’ndan tekrar seçim bürosuna yürüyen kitleye seslenen Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı A.Cemal Zülfikar “Kendi çocuklarının pisliklerini örtmek için bin dereden su getirip, mahkemeye ifadeye bile göndermeyenler, verdikleri emirlerle bizim çocuklarımızı üçer, beşer öldürüyorlar” dedi. Günlerdir umutla, sevgiyle beklediklerini ancak Berkin’in ölümüyle sarsıldıklarını söyleyen Zülfikar “Berkin ve diğer Gezi şehitleri adlarını yüreklerimize, bilincimize, davamıza kazıyarak aramızdan ayrıldılar” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)


ÇOCUKLAR DÜNYADAN DAHA GÜZELDİR!

Batman’da barış anneleri Berkin Elvan için mumlar yaktı, yere ekmek bıraktı.
Batman’da Atatürk Parkı’ın daki Hayat Ağacı heykeli önünde çoğunluğunu kadınlar ve çocukların oluşturduğu kitle ‘Sizinkiler hırsız, bizimkiler ölü’, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’ sloganları attı. Eylemde Berkin Elvan için Hayat Ağacı önünde mum yakan 5 yaşındaki Robin’in “Çocuklar dünyadan daha güzeldir. Onları siyah yerlere göndermeyin. Onları öldürmeyin. Çocukları sevin. Çocuklarla şarkı söyleyin, oyun oynayın onlarla. Çocukların ellerini tutun” sözleri herkesi duygulandırdı. Ardından Barış Anneleri yere bıraktıkları ekmeklerin etrafında mumlar yaktı. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

\'Gazi’den Gezi’ye katleden devlettir’

SONRAKİ HABER

Qamişlo’da ölenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...