15 Haziran 2011 08:34

Zafer işareti yapan gençler darp edildi

İstanbul Bostancı’da bulunan Dedikodulu Restorana 8 Haziranda yemeğe giden Ümit Kılıç, Gülay Efe ve Y.Ç. adlı yurttaşlar, fotoğraf çektikleri esnada Ümit Kılıç’ın zafer işareti yapması üzereni saldırıya uğradı. Hesabı ödedikten sonra restorandan ayrılmak için kapıya yönelen 3 yurttaşın ön&uum

Zafer işareti yapan gençler darp edildi
Paylaş
Safiye Alağaş / Çağdaş Kaplan

‘HUKUKSAL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Fotoğraf çekerken zafer işareti yapmasının bedelinin ağır olduğunu belirten Ümit Kılıç, polisler ile restoran sahiplerinin aralarının iyi olduğunu gözlemlediğini belirtti. Saldırının birçok kişi tarafından organizeli ve önceden planlanmış bir şekilde yapıldığını belirten Kılıç, “Neye uğradığımızı şaşırdık birden linç etmeye başladılar. Polisi gördüm bir ara rahatladım. Fakat polis de geldiğinde bizi darp etmeye başladı. Ve bizi olay yerine en yakın karakol olan Bostancı Karakolu yerine Küçükyalı’ya götürdü. Bu sırada arabada da darp edildik. Nezarethaneye de sürüklenerek, darp edilerek ve kelepçe takılarak götürüldük. Ama mağdur olan ben iken polisler restoran sahibi ve çalışanları ile tokalaşıyor ve samimi bir şekilde davranıyorlardı. Orada gördüğüm restoran sahibi ve polis arasında ilişkinin normal bir ilişki olmadığı ve çok samimi olmalarıydı” dedi. Hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Kılıç, zafer işareti yapmanın bedelinin bu kadar ağır olmaması gerektiğini kaydetti.

RESTORANIN KAMERALARI O SAATTE KAYITTA DEĞİLMİŞ!

Saldırganlarında karakola getirilmesini istediklerini belirten Gülay Efe ise bu isteklerinin ardından saldıran şahıslarla hiç alakası olmayan kişilerin getirildiğini belirtti. Buna itiraz eden Efe, daha sonra polis tarafından tekrar restorana götürülerek bu kişileri teşhis etmesi istendi. Saldıran kişileri teşhis eden Efe, polislerden restoranın kamera kayıtlarının da alınmasını isteyince “Bu saatte kameralar kayıt yapmıyormuş” cevabını aldı. Kendilerini darp eden restoran sahipleri ve polisin iş birliği içerisinde olduğunu gözlemlediklerini ve samimi muhabbetlerine tanıklık ettiklerini belirten Efe, “Y.Ç arkadaşım 5 polisin yanında restoran sahibi tarafından tekrar darp edilmeye çalışıldı. Polisin mekan sahipleri ile iş birliği halinde olduğu her hallerinden belliydi. Çünkü benim arkadaşlarım içeride darp edilirken, mekan sahibi olan Deniz adlı kişi ise polislerle dışarıda sohbet ediyor. Nezarethanede olması gereken onlarken biz girdik. Bir zafer işareti yapmak bu işkencenin sebebi olamaz” diye konuştu.

Zafer işareti yaptıkları için “zafer işareti hassasiyeti” olan restoran sahibi ve onlarla samimi olduğu gözlemlenen polisler tarafından saatlerce darp edilen yurttaşlar Küçükyalı Karakolunda yaptıkları şikayetin de sonuç vermemesi üzerine İHD İstanbul Şubesine başvuruda bulunarak hukuki yardım talebinde bulundu. Türkiye İnsan Hakları Vakfına (THİV) başvuran yurttaşlar darp edildiklerine dair rapor aldılar. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BES'ten angaryaya isyan eylemi

SONRAKİ HABER

Hayvan pazarı esnafı belediyeyi bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...