12 Mart 2014 08:27

Gezi'de yitirdiklerimizin aileleri: Berkin umudumuzdu

Gezi direnişi sırasında evlatlarını, kardeşlerini kaybedenler bir kez daha aynı acıyı yaşadılar. Ethem'in kardeşi İkrar, 'Bir canımızı daha aldılar' derken, Ali İsmail'in abisi Gökhan ise, 'Berkin bizim evladımızdı, umudumuzdu' diye konuştu.

Gezi\'de yitirdiklerimizin aileleri: Berkin umudumuzdu
Paylaş

SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUZ
Abdullah Cömert’in abisi Zafer Cömert, çok kötü olduğunu, konuşacak durumda olmadığını belirtti. Berkin’nin ailesine destek olmak için geceyi Okmeydanı Devlet Hastanesinde geçiren Cömert, “Çok üzgünüz. Söyleyecek söz bulamıyorum. 14 yaşında bir çocuğu öldürdüler” diyerek yaşananlara tepkisini dile getirdi.  Berkin’in öldüğünü sabah Ukrayna’ya giderken havaalanında öğrenen Cömert, gidişini iptal ederek hastaneye geri döndü.

BU YAPTIKLARININ ALTINDA KALACAKLAR
İkrar Sarısülük (Ethem Sarısülük’ün kardeşi): Bir canımızı daha aldılar. Başbakan hiçbir ders çıkartmıyor. Hâlâ polisini savunuyor, cesaretlendiriyor. Yine İstanbul’da insanlara saldırdılar ve bir sürü insan yaralandı. Cemevine, hastaneye her tarafa saldırıyorlar. Ethem’le ne süreç yaşadıysak aynısını şimdi de yaşıyoruz. Değişen hiçbir şey yok. Başbakanın aynı acıyı çekmesi mi lazım anlayabilmesi için? Ne diyelim aynı acıyı o da çeksin. Bu yaptıklarının altına kalacaklar. Kamuoyuna evlatlarına sahip çıkması için çağrı yapıyoruz.

BERKİN UMUDUMUZDU
Gürkan Korkmaz (Ali İsmail Korkmaz’ın abisi): Berkin'i kaybetmek çok acı verici bir durum. Berkin bizim evladımızdı, umudumuzdu. Ona bel bağlamıştık. Ama maalesef evladımızı  kaybettik. Şuan cem evindeyiz annemle birlikte. Küçücük bir çocuk ekmek almaya giderken ölüyor.  Vatandaşların bu hale geldiği bir ülkede ne denebilir ki. Söyleyecek söz bulamıyorum.

HALKI GÖRSÜNLER
Ali Ayvalıtaş (Mehmet Ayvalıtaş’ın babası): Acımız büyük. Koskoca ülkeyi yönetiyorlar. Hiçbir şehidimizin adını anmadılar. Bunlar insan değil. Gelsinler burada halkı görsünler. Burada dolar yok. Ayakkabı kutusu yok. Ama burada insan var, üzüntü var.


MERSİN'DE TOMA ÇARPAN 2 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Mersin’de Berkin Elvan eylemleri sırasında TOMA çarması sonucu yaralanan iki kadın hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yaşanan olayla ilgili şu açıklama yapıldı.
“... müdahale sırasında GMK Bulvarı'na doğru aniden fırlayan 1996 doğumlu N.K. ile 1974 doğumlu L.Y. isimli vatandaşlara TOMA aracının çarpması neticesi hafif şekilde yaralanma meydana gelmiştir. Yaralanan vatandaşlarımız Toros Devlet Hastanesi'ne tedavi edilmek üzere sevk olmuş ve ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdir. Olaylar esnasında 5 güvenlik görevlimiz de çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alınmışlardır.”

YOL KAPATAN ÖĞRENCİLERE TAKSİ ÇARPIYORDU!
İstanbul'da üniversite öğrencileri gece yarısı Berkin Elvan için yürüyüş düzenleyip yol kapattı. Maslak Büyükdere Caddesi'ni trafiğe kapatan öğrenciler, oturma eylemi yaptı.

Twitter üzerinden organize olan gençler, önce NTV'nin Maslak'taki binası önünde toplandı. Burada pankart açarak slogan atan öğrenciler, daha sonra yurtlarına doğru yürüyüşe geçti. Maslak Büyükdere Caddesi'ni bir müddet trafiğe kapatan öğrenciler, burada oturma eylemi yaptı. Öğrencilerin oturma eylemi sırasında, bir ticari taksi ani fren yaptı. Öğrenciler hızlı gelen araç sahibine tepki gösterdi. (CİHAN)

TAKSİM'DE BİR ÇOCUĞA GAZ FİŞEĞİ İSABET ETTİ
Taksim'de devam eden protestolar sırasında 15-16 yaşlarında bir çocuk yüzüne isabet eden gaz bombası fişeği nedeniyle yaralandı. Yaralanan çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Uyandıkça Berkin’iz

SONRAKİ HABER

CHP’li Tanrıkulu: Berkin Elvan‘ı öldürenler kimlerdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...