11 Mart 2014 21:47

HDP'ye yönelik saldırılar devam ediyor

Günlerdir gittiği illerde saldırılara uğrayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim otobüsü olağan üstü güvenlik önlemleri ile dün Bursa’ya girdi. Alanya'da ise park halindeki HDP seçim aracının camları kırıldı.

HDP\'ye yönelik saldırılar devam ediyor
Paylaş

Günlerdir gittiği illerde saldırılara uğrayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim otobüsü olağan üstü güvenlik önlemleri ile dün Bursa’ya girdi. Sosyal medyada kente alınmama çağrılarının yapıldığı ilde otobüs Yalova’dan HDP konvoyu ile alındıktan sonra kent merkezinden geçilerek yıldırım ilçesine gelindi. Yağan yoğun yağmur nedeniyle kapalı Pazar yerine alınan karşılamaya 1000 kişi geldi.

SEÇİMLERİN GÜVENİRLİĞİ KALMAMIŞTIR
Burada adayların tanıtımı yapıldıktan sonra konuşma yapan Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel, bize yapılan saldırılar ortadayken artık bu seçimlerin bir güvenirliği kalmamıştır diyerek hükümetin olan saldırılara seyirci kalmasını eleştirdi.
Tuncel, bu saldırıların hesabını 30 Mart günü sandıkta soracaklarını söyleyerek seçimlerin Türkiye’nin demokrasi güçleri ve Kürt sorununda demokratik çözüm isteyenler için bir referandum olduğunu söyledi. Tuncel, bu nedenle HDP’ye verilen her oyun çok önemli olduğunu söyleyerek herkesin bundan sonra daha fazla çalışmasını istedi.
(Bursa/EVRENSEL)

Antalya’da HDP aracının camları kırıldı
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde park halindeki HDP seçim aracının camları kırıldı. Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar Mahallesi’nde bulanan HDP seçim irtibat bürosunun karşısında park halinde bulunan HDP seçim propaganda aracına önceki gece kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırı yapıldı. Taşlı saldıra aracın 3 camı kırıldı. Saldırıyı sabah öğrenen HDP’liler jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma incelemelerde bulunduktan sonra ayrıldı.
Saldırıya tepki gösteren HDP Alanya Belediye Eş Başkan Adayı Şerif Yalçın, saldırıyı kınayarak, “Seçim propaganda aracımızın camlarını kıranlar ancak karanlıklarda iş yapabilen alçak korkaklardır. Bizleri kendi karanlık dehlizlerine çekmek isteyen bu güruhun oyununa gelmeyeceğiz. Onlar her zaman karanlıklarda kalacak, bizler hep aydınlık olacağız” dedi. (Antalya/DİHA)

Afyon’da faşist saldırılara bir yenisi daha eklendi
Emek Partisi (EMEP) üyesi Nur Akbulut ve Emek Gençliği üyesi Mehtap Kenci’nin kaldığı eve 10 mart günü saat 18.30 sularında “Afyonu terk edin teröristler, ya Allah” yazan bir not bırakıldı. Olay sırasında evde yalnız olan Nur Akbulut kapı sesi duyduğunu ve kapıyı açtığında önüne notun düştüğünü belirtti. Akbulut, notu alınca arkadaşlarına haber vermek için telefonu aldığında kapıya tekme ve yumruklarla saldırıldığını ve  kapıyı açmak için zorladıklarını dile getirdi.
Olaydan hemen sonra karakola ifade vermeye giden Emek Partisi ve Emek Gençliği üyeleri, olayın organize edilmiş faşist saldırılar olduğunu dile getirdi.
Olayla ilgili görüşünü aldığımız Nur Akbulut, Afyonda özellikle son yıllarda bu olayları sıkça yaşadıklarını söyledi. Akbulut, “Kürt öğrencilerin evlerinin basılması, Emek Gençliği üyelerinin fişlenmesi, öğrencilerin kafelerde kimliklerinin alınıp ev adreslerinin tespit edilmesi gibi bu olayda devlet destekli tırmandırılan faşizmin gelmiş olduğu son noktadır” dedi. Olaylarla ilgili yetkililerden acilen bir açıklama beklediğini belirten Akbulut, olayların faillerin tespit edilip, yargılanması için gerekli talimatları vermelerini istediğini söyledi.
(Afyon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Efkan Ala’dan Vali Mutlu’ya gözaltı emri

SONRAKİ HABER

Kocaeli\'de başkan adayları, sorunları tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...