11 Mart 2014 13:43

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den HDP açıklaması

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, son zamanlarda HDP seçim bürolarına yapılan saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, hükümetin, seçim güvenliğinden ve seçimin sağlıklı bir zeminde yürütülmesinden sorumlu olduğu ifade edildi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB\'den HDP açıklaması
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, son zamanlarda HDP seçim bürolarına yapılan saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Hükümetin, seçim güvenliğinden ve seçimin sağlıklı bir zeminde yürütülmesinden sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, “Ancak anlaşılan odur ki, AKP’nin önceliği ortaya çıkan pislikleri örtmek ve toplumu kamplaştırarak ortaya çıkan gerilimi lehine çevirmektir. Başbakan muhalif tüm kesimlere karşı kin ve nefret üretirken, toplumda yarattığı kutuplaşma faşist ve ırkçı anlayışların yeşermesine, büyümesine yol açan bir iklim oluşturmaktadır" denildi.
AKP’nin kendi seçim mitinglerinde günler öncesinden olağanüstü önlemler aldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Suç işleyebileceği’ varsayılarak kişiler gözaltında tutulmakta, çevre illerden binlerce polis miting yapılacak illere gönderilmekte, Başbakan’ın ‘gevşek’ gördüğü polis amirleri hemen görevden alınmakta, kara-hava ve varsa denizden kuş uçurtulmamakta iken muhalefet partilerinin seçim çalışmaları kendi haline bırakılmaktadır. AKP’ye yönelik gelişen protestolar ‘dış mihrakların işi’ olarak ilan edilip vatan hainliğiyle damgalanırken muhalefet partilerine yönelik girişimler ‘demokratik hak’ olarak görülmektedir. AKP’in bu tutumlarının sonucu olarak örgütlenmiş ve yönlendirilmiş faşist güruhların son günlerde sistematik hale gelen saldırıları ve linç girişimleri halkların kardeşliğini hedeflediği gibi geleceğe dair de ciddi kaygılar uyandırmaktadır. Ordu, Giresun, Aksaray, Urla, Fethiye ve Tekirdağ’da HDP bürolarına, seçim araçlarına, yöneticilerine ve kitlesine yönelik gerçekleşen saldırılar akla sistematik ve örgütlenmiş bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu getirmektedir. Bu saldırıların bir kontrgerilla örgütlemesi ve yönlendirmesi olduğuna dair her gün yeni bir işaret ortaya çıkmaktadır.”

"İKTİDAR BU LİNÇ KÜLTÜRÜNDEN MEDET UMUYOR”

Açıklamada, Fethiye’de kaymakamın, belediye başkanının, emniyet müdürünün ve garnizon komutanının gözü önünde ve müsamahasıyla saldırının gerçekleşmiş olmasının iktidarın bu linç kültüründen medet umduğunun göstergesi olduğu öne sürüldü. “AKP Hükümetini uyarıyoruz, bu saldırıların nereye doğru evrileceği kestirilemez ve her an kontrolden çıkmaya müsaittirler” denilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
“Milliyetçilik ve şovenizmden beslenen bu güruhlara karşı zaman geçmeden gerekli tedbirler alınmalıdır. Nefret suçu kapsamına giren ve gerilimi tırmandıran söylemler ve politikalar terk edilmelidir. Asıl bölücülük bu tür saldırılar ve buna zemin sunan politikalardır.
Saldırıları seyreden, yarım ağızla kınayan,‘ama’larla haklı kılmaya çalışan kim olursa olsun er ya da geç faşist yönelimin kendilerini de bulacağını yakın tarihimize bakarak görebilirler. Bu saldırıları püskürtmenin yegâne yolu barıştan, demokrasiden ve emekten yana politikalarda ve mücadelede ısrar etmektir.
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB olarak, halklarımızın kardeşliğine ve bir arada yaşama irademize yönelik bu faşist saldırıları protesto ediyor, kınıyoruz. Hükümeti bu tehlikeli gidişata karşı görevini yerine getirmeye ve yerel seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesi için gerekli tedbirleri almaya çağırıyoruz.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Berkin\'in katline tepki yağıyor

SONRAKİ HABER

‘Alo Nermin’ kapıya bak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa