11 Mart 2014 11:46

2 kadın Adliye kapısında öldürüldü

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde kadın 3 kişi, silahla vuruldu. Boşanmak için Adliye'ye giden Halime Aslan yaşamını yitirdi, onu korumakla görevli polis de hayatını kaybetti. Yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. Elazığ'da da çocuklarının velayetini almak için açtığı davanın duruşmasına katılan Ayten Demir öldürüldü.

2 kadın Adliye kapısında öldürüldü
Paylaş

Halime Arslan, eşi Hızır Zehir'e 2008 yılında şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, Veli Savaş Zehir (24), Dursun Zehir(20) ve M. Zehir (14)  adlarında üç çocuk sahibi olan çifti 2011 yılında boşadı. Boşanma tarihinde reşit olmayan Dursun Zehir'in velayeti baba Hızır Zehir'e, M. Zehir'in de velayeti de anne Hanıme Zehir'e verildi.

Halime Arslan, boşandıktan kısa bir süre sonra "Ölümle Tehdit" edildiği için eski eşi Hızır Zehir ve büyük oğlu Veli Savaş Zehir aleyhine şikayette bulundu. Şikayet üzerine Hızır Zehir ve oğlu Veli Savaş Zehir'e dava açılırken, yine Halime Arslan'ın şikayetiyle 2012 yılında Hızır Zehir'e, 2013 yılında da Hızır Zehir ile birlikte oğulları Veli Savaş Zehir ve Dursun Zehir'e hakaret ve tehditten dava açıldı. Halime Arslan, şikayet ettiği eski eşi Hızır Zehir'e açılan hakaret ve tehdit davası nedeniyle adliyeye geldi. Halime Zehir, eski eşinin 11 ay ceza aldığı duruşma sonrası adliye çıkışında bekleyen oğlu Dursun Zehir tarafından öldürüldü. Eski eşi ve iki oğlu tarafından tehdit edilen Halime Arslan'ın Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak koruma talep ettiği, Arslan'a koruma olarak Emrah Taşdemir isimli polis memurunun verildiği belirtildi. Koruma görevlisi polis de Dursun Zehir tarafından öldürüldü:

ELAZIĞ'DA DA BİR KADIN ADLİYE ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ
Eşinden boşanan ve çocuklarının velayetini almak için açtığı davanın duruşmasına katılan 4 çocuk annesi 41 yaşındaki Ayten Demir, adliye binası önünde eski kayınbiraderi özel güvenlikçi 33 yaşındaki Ahmet A. tarafından 6 kurşunla vurularak öldürüldü.
Olay, bugün saat 12.45 sıralarında Elazığ Adliyesi'nin önünde meydana geldi. Üç yıl önce Necat A.'dan boşanan Ayten Demir, başkasıyla evlenerek Amasya'ya yerleşti. Demir, çocuklarının velayetini almak için de eski eşine dava açtı. Bugün davanın duruşmasına katılmak üzere Elazığ'a gelen Ayten Demir, duruşmanın ardından adliye binasından çıktığı sırada eski eşinin kardeşi Ahmet A. tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Özlüce Barajı'nda özel güvenlik görevlisi Ahmet A.'nın tabancasından çıkan 6 kurşunla ağır yaralanan Demir, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Adliyede görevli polis memurları tarafından olay yerinde yakalanan Ahmet A., gözaltına alındı. Polis, olay yerinde yaptığı inceleme 21 boş kovan buldu. Cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır\'da avukatlar tahliye taleplerinin iadesini istedi

SONRAKİ HABER

Berkin, \'gitti de gelmeyiverdi\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa