11 Mart 2014 11:38

Diyarbakır'da avukatlar tahliye taleplerinin iadesini istedi

"KCK" ana davasının avukatları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bazı tutuklu Kürt siyasetçilerinin tahliyesine ilişkin ret kararına karşı "Müvekkillerimizi tahliye edin" talepli başvurularının iadesini istedi.

Diyarbakır\'da avukatlar tahliye taleplerinin iadesini istedi
Paylaş

KCK ana dava olarak bilinen Kürt siyasetçilerin yargılandığı davada 5 müvekkilleri için yaptıkları başvuruya "Dağa çıkabilirler" gereçsiyle ret kararı veren mahkemeye yeni bir dilekçe veren avukatlar "Niyetiniz ortaya çıktı, tahliye talebimizi içeren dilekçemizi iade edin" dedi.

Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılması ve tutuklu süresine ilişkin yasanın yürürlüğe girmesi ardından "KCK" ana davasının avukatları, tutuklu 91 Kürt siyasetçinin tahliye edilmesi için Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme dün skandal bir karara imza atarak, Hüseyin Yılmaz, Mehmet Nimet Sevim, Mazlum Tekdağ, Hasan Hüseyin Ebem ve Ercan Akyol'un tahliye taleplerini "Örgütünün dağ kadrosuna katılma şüpheleri" gerekçesiyle ret etmişti. Avukatlar mahkemenin ret kararının ardından mahkemeye yeni bir başvuru yaptı. Başvuruda avukatlar mahkemeye müvekkilleri için yaptıkları başvurunun iadesini istedi.

"Niyetiniz ortaya çıktı" diyen avukatların başvuru dilekçesinde; ""Mahkemenizin üç gün gibi kısa bir sürede 7580 sayfa iddianameyi, yaklaşık 500 klasörlük ek delilleri inceleyerek vermiş olduğu 2012/251 Değişik İş nolu kararında belirtildiği üzere; tamamı tape kayıtlarından oluşan ve bir örneği adli emanette saklanan delillerin; müvekkillerce yok edilmesi, gizlenmesi ve değiştirmeleri yönünde ki mahkemenizin endişesini taşımaktayız. Yine dava dosyasında beyanları bulunan ve "Gizli tanık" oldukları için kimlikleri de gizli olan tanıkların müvekkillerce baskı altına alınması, PKK/KCK örgütünün halen faaliyetlerine devam ediyor olması, müvekkillerin tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönünde ki tespitler, sanık vekilleri olarak bizleri de endişelendirmiştir. Özetlemeye çalıştığımız gibi mahkemenizin 2014/251 Değişik İş numaralı kararı ile davaya/tutuklamaya bakış açısı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, mahkemenizin ve yargıçların gereksiz yere işgal edilmemesi, yoğun iş yükü altında ki sayın yargıçların daha fazla mağdur edilmemesi için kapatılan 6. ACM üyesi tarafından havale edilen 10 Mart 2014 tarihli dilekçemizin mümkünse tarafımıza iadesine, değilse işleme konulmamasını, dilekçemizden ve taleplerimizden vazgeçtiğimizi beyan ederiz" denildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Pamuk: AK Parti\'nin ekonomi modeli uzatmaları oynuyor

SONRAKİ HABER

2 kadın Adliye kapısında öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...