11 Mart 2014 09:16

Türkiye, Berkin Elvan için ayakta

Polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan ve 269 gündür yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan, bu sabah 07.00'de yaşamını yitirdi. Berkin Elvan'ın ölüm haberinin duyulmasıyla Türkiye'nin her yerinde başlayan eylemler kalabalıklaşarak devam ediyor.

Türkiye, Berkin Elvan için ayakta
Paylaş

Polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan ve 269 gündür yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan, bu sabah 07.00'de yaşamını yitirdi.

Berkin Elvan'ın ölüm haberinin duyulmasının ardından Türkiye'nin her yerinde eylemler başladı.

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan hastane önünde yaptığı açıklamada "Benim oğlumu Allah almadı. Benim oğlumu Recep Tayyip Erdoğan aldı" dedi.

Polis, hastane önünde bekleyenlere gaz bombasıyla saldırdı. Ramazan Apaydın, başından yaralandı.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Berkin Elvan için yarın saat 12.00'da Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni yapılacak. 15.00'te ise Şişli Meydandan Feriköy Mezarlığı'na yürünecek.

SENNUR SEZER: Berkin, 'gitti de gelmeyiverdi'

Medya da protestolardan nasibini aldı

Yarın, Berkin için iş bırakacaklar


ODTÜ'de Berkin için yürüyenlere polis saldırdı

Berkin'in katline tepki yağıyor

BERKİN ELVAN EYLEMLERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Denizli de berkin elvan için yapılan eylemde 28 kişi gözaltına alındı.

Kozyatağı metroda eylemcilere silah ve bıçak çeken 2 kişi gözaltına alındı

BerkinElvan için Paris Republique Meydanı’nda yaklaşık üç yüz kişinin katıldığı bir anma gerçekleştirildi.
Berkin için yakılan onlarca mum eşliğinde oldukça duygusal anlar yaşandı.
Kitle adına yapılan konuşmalarda Berkin’in katilinin AKP hükümeti olduğu vurgulanırken 12 Mart saat 18’de Paris Türk elçiliği önüne yapılacak yürüyüş için çağrı yapıldı.

İstiklal'de polis ablukası devam ediyor.

Bursa'da 40 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor

Beşiktaş Barbaros Caddesindeki eylem yarınki eyleme çağrı yapılarak bitirildi.

Bu akşam Alanya'daki oyundan. Genco Erkal & Tülay Günay

Mersin'de gözaltına alınanların serbest bırakılması için eylem yapan gruptan 21 kişi gözaltına alındı

Karabük Safranbolu'da Berkin Elvanın ölümü üzerine bir eylem ve anma düzenlendi. Düzenlenen anma yerel halktan da destek alarak 18.00 da başladı. Öğrenciler “Berkin Elvan Ölümsüzdür” pankartı açarak Berkin’in fotoğrafı önünde mum yakıp saygı duruşunda bulundular. Eylemde "Berkin Elvan ölümsüzdür, İnadına hepimiz birer Berkiniz, Berkin yaşıyor mücadele sürüyor" sloganları atıldı. Halk ve öğrenciler AKP hükümetine büyük öfkede vardı. Alanda Berkin için şiirler okunup marşlar söylendi ve grup slogan atarak dağıldı.

Ankara'da 5'i çocuk 70 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakilerin bazıları darp nedeniyle yaralı.

Avcılar'da bir kadının elmacık kemiği ve çenesi kırıldı

Sinop’ta Sinop Park Forumu tarafından saat 20.30 da Uğur Mumcu alanında yaklaşık 300 kişi tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklama sonrası halk Sakarya caddesinden yürüyüş yaparak tekrar Uğur Mumcu alanına geri döndü.

Polisin basına müdahale ettiği, çekim yapmasını engellediği bildiriliyor:

yusuf ‏@ysfnng: Beylikdüzü halkı Berkin için E5'i trafiğe kapattı. Eylem devam ediyor.

BDP İstanbul İl Örgütü, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından 2 günlük yas ilan etti, seçim çalışmalarını 2 gün boyunca durdurma kararı aldı.

Zonguldak bugün uzun zamandır yapılmayan en kitlesel eylemle Berkin’e sahip çıktı. Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri yemekhanede toplanarak  arkadaşlarını eyleme çağırdı. Yemekhanede toplanan kitle okul içerisinden Madenci anıtına kadar alkışlarla “Hepimiz Berkiniz öldürmekle bitmeyiz”, “Zonguldak uyuma Berkinine sahip çık” sloganlarıyla yürüdü.

Madenci anıtında toplanan kitle valiliğe kadar daha da kalabalıklaşarak yürüyerek valilik önünde basın açıklaması yaptı. Zonguldak Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan  Erdoğan Kaymakçı  269 gün boyunca direnen Berkin'in bizlere  'Sadece benim uyanmam yetmez.Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir' mesajı verdiğini bu mesajın gereğini yerine getirmenin hepimizin boynunun borcu olduğunu söyledi.

22:38 140journos: İstanbul Kadıköy’de polis müdahalesi devam ediyor

140journos: Barbaros Bulvarı, gruplar ellerindeki ekmeklerle protesto yapıyor

Tuzla’nın Aydınlı Mahalesinde halk yürüyüş gercekleştirerek Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etti. Aydınlı tepe durağında bir araya gelen Aydınlı halkı Aydınlı merkeze kadar yürüyüş yaptı. Burada konuşma yapan HDP Tuzla Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Doğan hükümetin politikaları ve baskıcı tutmuna karşı gezi sürecinde halk sokağa çıktı ve bir çok arkadışımız öldürüldü. Bizler Aydınlı halkı deri işçileri, tersane sanayi işçileri, Kürtleri, Alevileri, kendi hak ve demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız Berkin yolumuza ışık tutacaktır.

İstiklal Caddesi'ne çıkan Mis sokak'ta 15-16 yaşlarında bir genç sol gözünün üstüne isabet eden polisin sıktığı gaz bombası fişeği nedeniyle yaralandı. Yaralanan çocuk çevredekiler tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gebze halkı Berkin Elvan için saat 18.30 da Gebze yeni çarşı önünde toplandı. Binlerce kişi Gebze ilçe merkezinde yaklaşık bir buçuk saat süren bir yürüyüş   gerçekleştirdi. 

Kartal’da Neyzen Tevfik Heykeli’nin önünden saat 19:00’da başlayan yürüyüş binlerin katılımıyla gerçekleşti.
 “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, Berkin Elvan onurumuzdur” sloganlarıyla yürüyen Kartal halkı Kartallı Kazım Meydanı’na gelerek diğer semtlerden gelen kitleyle buluştu ve Kızılay Bulvarı’ndan Kartal Meydanı’na geri döndü.   
AKP binasının önünde polisle kitle arasında arbede yaşandı. Kartal Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ve atılan sloganların ardından kitle dağıldı.

Berkin Elvan’ın ölüm haberinin duyulmasının ardından Isparta’da akşam saatlerinde Eğitim Sen Isparta Temsilciliği önünde toplanan kalabalık kitle Kafeler Caddesinde “Berkin Elvan ölümsüzdür, gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek, Berkin’in katili AKP’nin polisi …”sloganları ile yürüyüş yapıldı. Berkin Elvan’ı Ispartalı liseli arkadaşları unutmadı, Berkin’in hep yanlarında olacağını ifade ettiler. Bir araya gelen gençler Gezi direnişinde öldürülen kardeşlerinin adlarını da unutmadı. Kitle daha sonra basın açıklaması yapmak üzere tekrar Eğitim Sen önüne gitti. Mumlarla, spreylerle Berkin yazıldı. Şiirler okundu, şarkılar söylendi Berkin için.    Yapılan açıklamada, Berkin’in uyumaktan utandığımız bir haziran isyanının en güzel çocuğu olduğu ifade edildi. Sözümüz söz umut yüzlü çocuk tüm bu yaşanılanların hesabını her adımda soracağız denildi. Eğitim Sen Isparta Temsilciliğinin yaptığı açıklamada ise 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan ailesinin acısını paylaştıklarını ifade ettiler. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dâhil, bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız denildi. Açıklamaların ardından oturma eylemi yapıldı.

Batman Atatürk parkında Berkin Elvan anıldı

21:59 İstanbul Taksim Meydanında polis gözaltılara başladı.

Halk geri çekilmiyor, binler Harbiye'den Taksim'e yürüyor.

21.56 Bursa'da çatışma başladı. Polis 3 TOMA'yla saldırıyor. Direnişçiler, AKP binasının camlarını, tabelelarını indirdi.

Taksim 'de akrep aracı bir kadın direnişçiyi ezdi

Mersin’de Muğdak Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında yoğun kovalamaca yaşanırken, gruba müdahale eden bir TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı kadınlardan birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 2 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ankara'da yarlanan  Turan Yalçın

Batıkent'te halk Berkin için yürüyor

İstanbul Taksim Harbiye’de polis Çarşı grubuna gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Beşiktaş'ta polis saldırısı tekrar başladı

Kadıköy'den saldırı sonrası halk BahariyeCaddesine çekildi. Şimdi tekrar Boğaya doğru yürüyüşe geçti. İlk polis saldırısı sonrası dağılan halk sokak aralarında bekliyor. Halk sokağı terk etmiyor. Kadıköy'de "katil var" sloganları atılıyor.

Beşiktaş'tan Taksim'e yürüyen kitle ile polis karşı karşıya geldi. Bekleme sürüyor.

Antalya'da eylemin yaptığı yeri kuşatma altına aldı. 18:30'da başlayan yürüyüş Gezi direnişindeki kadar kitlesel yürüdü. Polis valiliğe yürüyen kitleye gazlarla saldırdı. Polis saldırısı sonucu alan boşaldı. Polis toplanan gruplara saldırıyor.

Gazi Mahallesinde 20:00'de karakola yürüyen halka polis saldırdı. Şu anda polis gaz atıyor, kitle sloganlarla cevap veriyor. Gazi halkı Berkin'i kendi çocuğu gibi görüyor ve tepkilerin hedefinde AKP hükümeti ve polis var.

İstanbul Alibeyköy'de kitlesel bir eylem yapıldı. Kitle Alibeyköy'de binin üzerinde kişi yürüdü. Gençler barikat kurmuş durumda.

İzmir'de çatışmalar sürüyor. İkinci kordonda polisin yoğun saldırısı sürüyor. Binlerce kişi barikatlar kurarark bekleyişini sürüyor. Polis kitleyi denize doğru sürükledi. İzmir'de iki kişi yaralandı. Biri karnından gaz fişeğiyle, biri gözünden yaralandı.

Maltepe Meydanında toplanan halk ''15'inde bir fidan Berkin Elvan, Berkin Elvan ölümsüzdür, Gezi şehitleri ölümsüzdür, Katil var'' sloganları attı. Yürüyüşe geçen kitle; Gülsuyu'ndan Maltepe'ye doğru ilerleyen bir diğer kitle ile birleşerek sloganlarına devam etti. AKP Maltepe İlçe binasına doğru yürüyen halk ilçe binasına vardığında yaklaşık polisle karşılaştı. Halka karşı biber gazı ve ses bombası kullanan polisler kısa bir süre sonra çekilmek zorunda kaldı. Ayrıca polisin attığı biber gazı kapsülü bir apartmanın en üst katında ki dairenin balkonuna düştü. Evin balkonu dumanlar içerisinde kaldı. Ardından kitle geri dönerek Maltepe Meydanı'na doğru yürüdü. Meydan'da 12.03.2014 tarihinde Berkin'in için 12:00'da Okmeydanı Cemevi'nde bir araya gelineceğini ardından 15:00'da Şişli Camisi'nden Feriköy Mezarlığı'na yürüneceğinin çağrısı yapıldı. Kitle ''Berkin Elvan Ölümsüzdür, Gezi Şehitleri Ölümsüzdür'' sloganlarıyla dağıldı.

ANKA Haber Ajansı muhabiri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube yöneticisi Meltem Aslan: Eylemi takip ettikten sonra Kolej'de basın kartımı göstermeme rağmen arkamdan bir polis saçım çekildi. Polisin kask numarasını isteyince polis "Sen kimsin bize kask numarası soruyorsun" dedi. Kask numarasını aldım suç duyurusunda bulunacağım

Adana'da akşam saatlerinde başlayan Berkin Elvan protestolarında haber takibi yapan DİHA muhabiri Hamdullah Kesen'e polis aracı çarptı. Bacağından ve yüzünden yaralanan Kesen Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı.

20:46 İstanbul Kadıköy’de Berkin Elvan için toplanan halk, polisin gazlı müdahalesine havai fişeklerle karşılık veriyor

Beşiktaş'tan Taksim'e çıkmak isteyen halka Nişantaş'ında gaz bombası ile müdahale etti, halk dağılmadı bekleyiş sürüyor. Kitle yürümeye başladı, Kitle elleri havada yürüyor.

Ankara'da Berkin Elvan için yapılan eylemin ardından polis ara sokaklarda terör estirdi. ANKA Haber Ajansı muhabiri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube yöneticisi Meltem Aslan, takip ettiği eylemin ardından evine dönmeye çalışırken ara sokaklarda karşılaştığı polisler tarafından tartaklandı.
Polislere basın kartını göstermesine rağmen saldırı devam ederken, bir polisin Aslan'ın saçlarından asıldığı öğrenildi.

20:14 İstanbul Kadıköy’de BerkinElvan için toplanan gruplar İETT otobüsü ile yola barikat kurdu.

Harbiye'den Taksim'e yürüyen halka polis saldırdı

20:25 İstanbul İstiklalCaddesi’nde halk Mis Sokak girişinde sloganlarla bekleyiş

Haziran direnişinden polisin attığı gaz fişeği nedeniyle yüzünden yaralanan Emek Gençliği yöneticisi Mutlu Coşar, bu akşam Güvenpark'ta polislerce gözaltına alındı. Coşar'la birlikte Ali Can adlı gencin de gözaltına alındığı öğrenildi

20:08 140journos: Paris’te Republique Meydanı’nda insanlar Berkin Elvan için toplanmış durumda

Armutlu'da binlerce kişi alanlara çıkıp Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti

Berkin Elvan için Niğde de kitlesel basın açıklaması yapıldı

İzmir'de halk saldırılara rağmen yılmadı coşkulu bekleyiş sürüyor

Beşiktaş'da binlerce kişi Taksim'e doğru yürüyor.

Kocaeli'nde müdahale başladı. Polis TOMA'larla halka saldırıyor

Antakya'da 5 bine yakın kişi alanda Berkin Elvan'ın ölümünü protesto ediyor.

ÇHD Yarın Berkin Elvan'ın ölümünü protesto için davalara girmeyeceklerini bildirdi.

Alanya'da Gezi Platformu bileşenleri, 'Berkin Elvan İçin Adalet' istedi. Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi, ellerinde meşalelerle AKP Alanya İlçe Binasına yürüdü. Yürüyüş boyunca 'Berkin için adalet için, Berkin Elvan onurumuzdur, faşizme ölüm halka hürriyet' sloganları atan kitleye çevre esnaf ve sakinleri de alkışlarla destek verdi.AKP ilçe binasına gelindiğinde yürüyüşü engellenmek isteyen polisle kitle arasında yaşanan hengamede, kısa süreli gözaltılar yaşandı. Berkinin gerçek katilinin, kahraman polisimiz destan yazdı diyen Başbakan Erdoğan olduğunu söyleyen Alanya Gezi Platformu sözcüsü Hüseyin Erdem, gezi parkına yapılan yoğun müdahalelerin, bugünki yolsuzluk olaylarının ortay çıkmasını engellemek adına olduğunu söyledi. Yapılan açıklamanın ardından siyah kurdeleyle birlikte AKP ilçe binasının önüne ekmek ve karanfil bıraktı

İzmir'de Berkin Elvan için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Basmaheneye yürümek isteyen binlerce kişiye polis müdahale etti. Müdahaleye gruplarda taşlarla karşılık verdi. Çatışmalar yayılıyor.

19:42 İstanbul Avcılar’da Berkin Elvan için toplanan halk, AKP seçim aracını devirdi.

Berkin Elvan için Diyarbakır’da da eylemler sürüyor. Hevsel bahçelerinde başlayan ve gündüz AZC Plaza önünde devam eden eylemler akşam da sürdü. Koşuyolu Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi AZC Plaza önünde yürüdü. Polislerin yol güzergâhını kapatması sonrası parkın içerisinden devam eden yürüyüşte “Berkin’in katili AKP’nin polisi”, “Berkin’in tabutu ayakkabı kutusu” sloganları atıldı. Güzergâh üzerinde yürüyüş daha da kalabalıklaşırken, polisin geniş önlem alması dikkat çekti.

BERKİN’LER UMUDUMUZ OLACAK


AZC Plaza önünde bir açıklama yapan Amed Halk İnisiyatifi,  “Bugün Berkin, öncesinde Ceylan, Uğur ve daha nicesi… Bugün bizleri çocukluğumuzdan vurmuş olabilirsiniz ama bu çocuklar yaşatacak bizim umutlarımızı” dedi. Devletin daha fazla çocuğu öldürmemesi için alanlara çıkıldığı vurgusu yapılırken, “Berkin’i bizden alanlar kendi çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?​” denildi.



Akademisyen gözaltına alındı
Ankara'da Kızılay'da yaşanan polis saldırısının ardından gözaltına alınanlar arasında ODTÜ Araştırma Görevlisi Mesut İnal'ın da bulunduğu öğrenildi.

Keşan Berkin Elvan için yarın yarın saat 17.00 de itfaiye de toplanacak

Zonguldak'ta toplanan yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için yürüdü. Grup, polis kordonuna alınan AKP seçim bürosu önünde durup slogan attı. Seçim bürosuna yönelen bazı kişileri polis engellerken bu sırada arbede yaşandı.

İstanbul Taksim, Eskişehir, Adana, Samsun'da polis saldırıları sürüyor

19.38 Denizli'de polis saldırısıyla başlayan çatışmalar devam ediyor

19:31 İstanbul Bakırköy’de Berkin Elvan için toplanan gruplar Çav bella söylüyor.

19:29 İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Berkin Elvan için toplanılmaya devam ediliyor.

19:24 Antep Berkin Elvan için üniversiteden Karataş'a yürünüyor.

19:23: Eskişehir'de polisin gaz vi plastik mermilerle saldırısı sürüyor. Evlerden halkın desteği var

19.15: Polis, Mamak Tuzluçayır'da toplanıp Kızılay'a doğru yürüyenlere Dikimevi'nde polis saldırdı.

19:15 140journos: İstanbul Kadıköy Boğa’da Berkin Elvan için yapılan eylem devam ediyor.

19:14:140journos:  İzmir'de halk Sevinç Pastanesi önü Gruplar BerkinElvan için toplanmaya başladı.

Giresun'da halk Berkin Elvan için sokakta

AMBULANSA SU SIKILDI
Kızılay'da civarında aralıklala toplanan vatandaşlara polis saldırmaya devam ediyor
Kolej Meydanı'nda çok sayıda kişi toplandı. Polis o noktaya saldırıyor.
Kolej'de bir ambulansa TOMA su sıktı.
Kızılay civarındaki işyerlerinde polisin gaz fişekleri nedeniyle maddi hasar oluştu.

GÖZALTI HABERLERİ GELİYOR
Kızılay civarında gözaltılar başladı. Yoldan geçen vatandaşlar da gözaltılara tepki gösteriyor. “Ben de AKP'liyim. Bu yaptınız insanlığa sığmaz” diyerek polislere tepki gösteren bir kadın da polislerin hedefi oldu. Polisler kadını gözaltına aldı.
Gazeteciler de yine polislerin hedefi oldu.

YARALILAR VAR
Diğer yandan yaralananlara vatandaşlar kendi imkanlarıyla yardım ediyor. Birisi ağır, 5 kişinin başından yaralandığı ve hastaneye gönderildiği öğrenildi. Ancak hekimlerin Sağlık Bakanlığı onayı olmadan hizmet vermesine engel olan yasal düzenleme nedeniyle, yaralılar ilk yardım hizmetlerine güçlükle ulaşıyor. Gezi eylemleri sırasında revirlere yapılan baskınlar nedeniyle yaralılar bulundukları yerleri bildirme konusunda çekinceli davranıyorlar.
Çok sayıda kişinin de vücutlarının çeşitli yerlerine gelen gaz kapsülü ve plastik mermi nedeniyle yaralı olduğu belirtiliyor.
Bir kişinin de polislerce kaba dayak atılıp yol kenarına bırakıldığı, çevredekilerin yaralanan kişiye yardım ettiği öğrenildi.

19:15: Taksim'de polis saldırısına rağmen kitle dağılmadı Berkin Elvan Ölümsüzdür sloganları atılıyor

19:12: Taksim'de polis saldırısı başladı

18:54 140journos: Sakarya'da Berkin Elvan için yapılan eylem devam ediyor.

Mamak Tuzluçayır Meydanı'nda öğleden sonra toplanan kitle Dikimevi'ne yürüdü. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'ne yakın bir yerde polis Akrep'lerle kitlenin önünü kesti.

18:50 140journos:  Mersin Forum AVM önü - Gezi Parkı protestolarında ölenler anılıyor.

18:49 140journos:  İstanbul İstiklalCaddesi - HDP'li gruplar BerkinElvan'ın ölümü sonrası toplanıyor.

18:38 140journos: İstanbul Gezi Parkı BerkinElvan için ağaçların dibine kırmızı karanfiller bırakılıyor.

Taksim Meydanı, protestoların başlaması öncesine polis tarafından ablukaya alındı. Gezi parkının önüne dizilen sivil polisler parka giriş çıkışlara kapattı. Yine Taksim Meydanı'na çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA aracı yığıldı. Meydana getirilen TOMA'lardan biri tam İstiklal Caddesi'nin girişine konumlandırıldı. Yine Taksim Anıtı'nın çevresi de polis tarafından sarıldı.
Polis meydanda ve Gezi Parkı'nda bu yönlü bir hareketlenme içerisine girerken, yapılan çağrılar üzerine Galatasaray Lisesi ve İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında bazı gruplar da bir araya gelmeye başladı.

18:41 140journos :Denizli’de Polis, Berkin Elvan için toplananlara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti

Balıkesir Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla biraraya gelen bin 500 civarında kişi Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto etti. Milli Kuvetler Caddesi boyunca yürüdüler.

18:30 İstanbul İstiklalCaddesi’nde Demirören AVM'ye "Berkin Elvan ölümsüzdür" pankartı asıldı.

18:27 Adana Ziyapaşa Bulvarı’nda Polis, Berkin Elvan için yürüyen halka biber gazıyla müdahale ediyor.

Adana'da polis Sular Meydanı'nda TOMA ve ses bombalarıyla saldırıya başladı. İlk saldırı sonrasında kitle tekrar yürüyüşe geçti

Kızılay'daki polis saldırısında bir kadın yaralandı. İsmi henüz belirlenemeyen kadın Çankaya Belediye Binası'nda bulunan revirdeki ilk tedavisinin ardından acile sevk edildi.

Emek Partisi (EMEP) üyesi Turan Yalçın'ın Kızılay'daki saldırıda yüzünden yaralandığı belirtiliyor. Yalçın'ın vatandaşların imkanlarıyla Numune hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Kızılay’da Yoğun biber gazı kullanılan eylemde saldırı sonrası izdiham yaşandı.
Ziya Gökalp Caddesi, Yüksel ve Sakarya caddeleri yönünde dağılan kitleye polis ara sokaklarda da saldırmaya devam ediyor. Ara sokaklarda toplananlar sloganlarla polis saldırısına tepki gösteriyor.

Eskişehir halkı yürüyüşe başladı. Berlin Elvan ölümsuzdur.

18: 21: Sakarya'da Berkin Elvan için toplananlara saldırı gerçekleştirildi. 1 kişi gözalıtan alındı

18:21 Erzincan halkından Berkin Eylemi

18:19: Çanakkale'de binlerce kişi İskele Meydanı'nda toplanıp AKP il binasına yürüyüşe geçti

18:17: Kıbrıs ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü - Öğrenciler Berkin Elvan için büyükelçiliğe yürüyor.

18.12 Faruk Ayyıldız : Amed'de kitle Berkin için toplanmaya devam ediyor.

18:08: Adana'da Atatürk Parkı'nda vatandaşlar Berkin Elvan için toplandı

18:06: Kocaeli'nde Cumhuriyet Parkında binlerce kişi toplandı ve Berkin'in katilleri lanetleniyor

18:00: Ankara Güvenpark'ta toplanan halka polis tekrar gazlarla saldırıya başladı.

Eskişehir Berkin için sokakta

Eskişehir’de Berkin için oturma eylemi yapılarak, halk saat 18.00’de protestoya çağrıldı. Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileri de dersleri boykot etti.

Eskişehirliler, Berkin Elvan için Doktorlar Caddesi’nde oturma eylemi başlattı, saat 18.00’de Espark’ta yapılacak olacak olan eylem için halka çağrıda bulundu.

Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi öğrencileri de dersleri boykot ederek, Aytaç Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Üniversiteli öğrenciler de halkı saat 18.00’de Espark’da yapılacak eyleme katılmaya çağırdı.

17: 50: Ankara, Dersim, Diyarbakır, Trabzon Berkin için yürüyor.


Berkin ve Medeni, Diyarbakır surlarında buluştu.

17 43: Bilgi Üniversitesi'nde Berkin için eylem devam ediyor.

17: 30 Mehmet Türkmen : Antep'te Berkin Elvan için şu an üniversite önünde toplanıyoruz yarın ise 12'de cemevinde temsili tören var

''Berkin'in alamadığı Ekmeği Bilal'e yedirmeyeceğiz'' diyen Adıyaman üniversite ögrencileri, bu gün üniversite önünde yaptıkları oturma eyeleminde yarın demokrasi parkında saat 11:00'de Berkin için yapacaklara eyleme tüm ögrencileri davet etti

17:28: Kayseri'de Berkin Elvan için yürüyüş başladı. Kitle kent meydanına doğru yürüyor. Provokasyon girişimlerine rağmen kitle yürüyüşüne devam ediyor.

16:50: Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından kalabalık bir grup tarafından alınarak Okmeydanı Cemeevi’ne götürüldü. Burada cenaze aracını yüzlerce kişi karşıladı. Tabutu omuzlarına alan kalabalık uzun süre tabutu taşıdı.

16:13 Emek Gençliği: Kadıköy'de Tayyip'in robot resminin olduğu "Berkin'in katili aranıyor" ilanı yapıştıran HDK Kadıköy Gençlik üyeleri gözaltına alındı.

16:05 Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı'na getirildi

16:00 Ankara'da liselerde kitlesel boykot

Ankara Mamak'ta Ege Lisesi, Suzan - Mehmet Gönç Ticaret Meslek Lisesi ve Tuzluçayır Lisesi öğrencileri Berkin Elvan için  ders boykotu yaptı. Öğlen saatlerinde sınıfları boşaltan öğrenciler, Tuzluçayır Meydanı'na yürüdü. Tuzluçayır'da polis saldırısı devam ediyor.

15:55 Cem Gül: Kocaeli Üniversitesi'ndeki eyleme polis saldırdı. Yaralılar var.

15:55 Faruk Ayyıldız: Diyarbakır, AZC Plaza önünde bir araya gelen yüzlerce genç Berkin Elvan için oturma eylemi başlattı. ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’, ‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’ sloganlarının atıldığı eylemde, devlet tarafından katledilen genç ve çocukların isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşındı. Oturma eylemi her dakika kalabalıklaşırken, 18:00’da bir yürüyüş yapılması bekleniyor.

15:40 Ankara DTCF'de Berkin Elvan eylemi

15:35 Hacettepe Üniversitesi'ndeki eyleme polis saldırdı.

15:30 Kocaeli Üniversitesi'nde Berkin Elvan için boykot çağrısı yapılıyor.

Eskişehir'de dersleri boykot eden Anadolu Üniversitesi öğrencileri de kent merkezine yürüyor.

15:04 Ankara'da polis müdahalesiyle yaralanan öğrencinin bilinci açık.

15.00 Mamak'ta ortaokula biber gazı

Ankara Mamak'ta bulunan Sibel İsmet Çatık Ortaokulu'nda öğrenciler Berkin Elvan için eylem yaptı.

Ancak polis ortaokul öğrencilerinin eylemine saldırdı. Okulun bahçesine gaz bombaları atıldı. Biber gazı okulun içine dolunca öğretmenler ve öğrenciler okul içinde zor anlar yaşadı.

Diğer yandan Mamak'ta gençler öğleden sonra Tuzluçayır Meydanı'nda toplandı. Gençler Kızılay'a yürüyecek.

14:50 Faruk Ayyıldız: Hevsel Bahçeleri'nden pankart:  "Medeni'den Berkin'e halk hesap soracak"

 

14:45 İzmir Balçova Meydanı'ndaki kalabalık artmaya devam ediyor.

14:43: İstanbul Boğaziçi Üni Kuzey kampüs. Berkin Elvan için oturma eylemi yapılıyor. 

Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Işık Üniversitesi'nde de Berkin için eylem yapılıyor.

14:40 Engin Deniz Ergin: Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde ders boykotu sürüyor.

14:30 Seyit Aldoğan: Atina'da Türkiye Konsolosluğu önünde Berkin için eylem yapan bir gruba polis saldırdı. Gözaltına alınanlar oldu.

14:25: Kartal Adliyesi'nde avukatlar Berkin Elvan için toplandı.

14:20 Dinç Çoban: Lise öğrencileri Kadıköy'de Berkin Elvan için yürüyor.

14:18 Ufuk Demir: Gazi Mah. Şair Abay lisesi Berkin için Yürüdü

14:13 Kadir Has Üniversitesi'nde oturma eylemi.

14:00 ODTÜ'de Fizik Bölümü önünden yürüyüşe başlayan öğrenciler, kampüsün A1 Kapısından Eskişehir Yolu'na çıktılar. Yolu tek şeritli trafiğe kapatan öğrenciler, Kızılay'a yürüyüşe geçtiler. Polis TOMA'larla öğrencilere saldırdı.

13:38: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili şunları söyledi: "Bugün haberi görünce üzüldüm gerçekten. Bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Yeni acıların yaşanmasına fırsat verilmeme gerektiğini buradan altını çizmeme gerekiyor. İstanbul valisi ile dün görüşmüştüm eminin gerekli dikkat gösterilecektir."

13:26 HDP: Bugün partimiz Berkin Elvan için yas ilan etmiştir. Seçim anons araçları ve bürolarımızda gün boyu müzik çalınmayacaktır.

13:25 Heysem: Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti kampüsünde yemekhanede Berkin için eylem var.

13:25 Okmeydanı esnafı kepenk kapatıyor.

13:20 Onur Kılıç: İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden çıkan binler Sakarya Caddesini trafiğe kapattı, AKP seçim bürosuna yürüyor.

13:20: ODTÜ'lüler Başbakanlığa yürüyor.

13.15: Okmeydanı Cemevi'nde Berkin Elvan'ın annesiyle Ali İsmail Korkmaz'ın annesi yan yana:

13.10 NTV önünde 'Alo Ferit Berkin'in hesabını soruyoruz' eylemi

12:58 Diyarbakır/Hevsel'de Berkin Elvan fidanı

12:53 @itu_sonhaber İTÜ'lüler sınıflara girerek "Hocam, dersinizi bitiriyoruz, emri Berkin'den aldık." diyerek ders boykotuna başladı.

12:47

@AliYilltruman: Dokuz Eylül Üniversitesi'nde oturma eylemi

12.45: Sokak Muhabiri: Milyonlarca kelimeye bedel bir ifade.

12:38 Eren Aksoyoğlu: Güvenpark'ta pasif direniş büyüyor. Ama 18:00'i bekleyin.

12:35 Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler yürüyüşte.

12:34 Mehmet Atakan Foça: SBF'de bazi dersler iptal ediliyor. Suç ve ceza dersi iptal edildi az evvel. Ne kadar ironik.

12:28 Eren Aksoyoğlu: Ankara SBF-İLEF-DTCF, Hacettepe, Bilkent, İzzet Baysal, İstanbul, İstanbul Teknik, ODTÜ, Mimar Sinan, Çukurova'da boykotlar başlıyor.

12:00 Metehan Ud: İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri Berkan Elvan için eylemde.

11:37 Mert Fırat: Allah şahidim olsun çocuk, unutmayacağız, unutturmayacağız seni.

11:27 Gençlik Muhalefeti: Tekrar ediyoruz Tarsus Mustafa Kemal An. Lisesi ogrencilerinin okuldan çıkışı yasaklandi. Gerekçe: hastahane açılışına bakan gelecek.

11:21 Onur Kılıç: boykot yayılıyor: odtü, ankara üni. cebeci ve dtcf'de dersleri boykot ve eylem çağrıları var.

11:20: Ekinsu Devrim Danış: ODTÜ'de boykota 500-600 civarında öğrenci katılıyor.

11:18 Uykusuz Dergisi'nin Perşembe günü çıkacak sayısında kapakta Berkin Elvan var.

11:10 @madxclaim: Okmeydanı Hastanesinde polis saldırısında yaralanan Ramazan Apaydın'ın bilinci açık, beyin tomografisi temiz çıktı. Yanak kısmındaki kemiklerde zedelenme, yanakta açılma var. Tedavisi devam ediyor. Durumu iyi.

11:02 @direnokumagrubu: Okmeydanı Cemevi'nin önünde Berkin Elvan için toplanılıyor.

İvme Dergisi: Yenibosna'da Adli Tıp binasına yürünüyor.

11:01 İrfan Bozan: 'Umudun çocuğu Berkin Elvan' sloganıyla yürüyen grup Okmeydanı Cem Evi sokağında.

10:58 Taylan Öztürk: Ankara Güvenpark'ta başlatılan oturma eylemine katılımlar artıyor.

10:43: Umut Kaçar: 'Katil polis' diye bağıran grup cemevine yürüyor.

10:39 140journos: Başından yaralanan Ramazan Apaydın, hemen tedavi altına alındı. Apaydın'ın bilinci kapalı.

10:30 Deniz Eker: İzmir Karşıyaka Vali Erol Çakır Lisesi ögrencileri Berkin Elvan için saygı duruşunda.

10:28 AKP'nin seçim afişlerinin üzerine 'Berkin Elvan ölümsüzdür katiller hesap verecek' dövizleri yapıştırılıyor.

10:21 Ezgi Görgü: Berkin'in babaannesi fenalaştı, onu da hastanede tutuyorlar, feryadı çok acı...

10:15 Melda Onur: Okmeydanında atılan gaz fişeğinden yaralanan var.

10:10 Melda Onur: Evet dün değil ama bugün oldu hastane içine kadar gaz...

10:09 Ahmet Saymadi: Polis hastane önünü gaza boğdu.

09:45 CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur Okmeydanı Hastanesi'nin önünde bekleyen kalabalığa katıldı.

09:44 Ahmet Saymadi: Berkin için yarın saat 12.00'de Okmeydanı Cemevi'nde dini tören yapılacak.Yarın 15.00'te de Şişli Meydandan Feriköy Mezarlığı'na yürüyeceğiz.

09:43 140journos: Aileyle beraber insanlar da cenazeyi almak üzere Yenibosna Adli Tıp'a gidecek.

09:41 Ali Kenanoğlu: Bugün durdurun hayatı, okula gitmeyin, işe gitmeyin, seçim çalışması yapmayın, bugün yaşam durmalı çocuğumuzu öldürdüler

09:40 Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan: Benim oğlumu benden Allah almadı, benim oğlumu benden Tayyip Erdoğan aldı.

09:32: Ahmet Saymadi: Berkin'imizi birazdan Yenibosna'daki Adlı Tip Kurumu'na götürecekler. Oradan sonra son yolculuğu için Okmeydanı Cemevi'ne getirilecek.

09:30 Maderşahi: Berkin Elvan için adli tıpa gidilecek. Babası konuşamadı bile.

09:29 Deniz Türkel: Perpa otoparkına sayısız polis ve zırhlı araç getirmişler.Özel harekatçılar da bekliyor.

09:23: Burcu Timocin: Lisemle gurur duydum... İzmir Karataş Lisesi öğrencileri derse girmeme eylemi yapıyormuş...

@Unidadpopular_s: İzmir'de lise öğrencileri derse girmeme eylemi yapıyor.

09:00 Burak Karakurt: Okmeydanı'nda güne 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganlarıyla başladık. Mahalleden hastaneye doğru ufak gruplar halinde gelişler başladı. Burası giderek kalabalıklaşıyor. Berkin'in liseden arkadaşları da yolu keserek sloganlarla hastaneye geliyor.

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan\'ı kaybettik

SONRAKİ HABER

Karabük’te otobüs devrildi: 2 ölü 28 yaralı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa