15 Haziran 2011 07:58

Suriyeli sığınmacıların sayısı 8 bin 536 oldu

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınanların sayısı 8 bin 536’ya ulaştı.Yayladağı ve Altınözü’nde oluşturulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin 1740’ı yetişkin erkek, 2 bin 240’ı yetişkin kadın, 4 bin 556’sı ise kız ve erkek çocuk olmak üzere toplam 8 bin 536’y

Suriyeli sığınmacıların sayısı 8 bin 536 oldu
Paylaş

Yayladağı ve Altınözü’nde oluşturulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin 1740’ı yetişkin erkek, 2 bin 240’ı yetişkin kadın, 4 bin 556’sı ise kız ve erkek çocuk olmak üzere toplam 8 bin 536’ya ulaştı.

Sınıra gelen Suriyeliler, görevliler tarafından birer birer kayıt altına alınırken, bazı geçici çadır kentlerin de kapasitesi doldu. Yeni çadır kentler kurulmasının düşünüldüğü öğrenildi. Öte yandan sınırın Suriye tarafında bekleyen ve sığınma talebinde bulunmayan yaklaşık 2 bin Suriyeli yağmur nedeniyle zor anlar yaşıyor. Yağmurdan korunmak için derme çatma çadırlar kuran Suriyelilere, Güvetçi köyü sakinleri gıda yardımında bulunmayı sürdürüyor. Yetkililer Güvetçi köyüne gece geç saatlerde kalabalık bir grubun sığınmak için sınıra gelebileceğini tahmin ettiklerini belirtti. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

Alkol ve sigaraya karşı bisiklet turu

SONRAKİ HABER

Arıkan: Yeni parlamento TTK’ya sahip çıkmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...