15 Haziran 2011 07:55

Alkol ve sigaraya karşı bisiklet turu

Eski Milli Atlet Muhsin Aslan, sigara ve alkol bağımlılığının sağlık üzerindeki zararlarına dikkat çekmek amacı ile Diyarbakır’dan İstanbul’a bisiklet turu başlattı.21 yaşındaki Eski Milli Atlet Muhsin Aslan, 18 Mayıs 2006 tarihinde Rusya’da düzenlenen Uluslararası Genç Yıldızlar Şampiyonası’nda sakatlandıktan sonra sp

Alkol ve sigaraya karşı bisiklet turu
Paylaş

21 yaşındaki Eski Milli Atlet Muhsin Aslan, 18 Mayıs 2006 tarihinde Rusya’da düzenlenen Uluslararası Genç Yıldızlar Şampiyonası’nda sakatlandıktan sonra sporu bıraktı. Sakatlandıktan sonra bunalıma giren Aslan, alkol ve sigaraya başladı. Bağımlılığından ötürü spor hayatından uzaklaşan Aslan, sigara ve alkolün sağlık üzerindeki zararlarına dikkat çekmek amacı ile Diyarbakır’dan İstanbul’a bisiklet turu başlattı. 6 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 12 ödülün sahibi olan Aslan, “Alkol ve sigaranın insan hayatındaki olumsuzluklarına ilişkin bir farkındalık yaratmak amacı ile yola çıkıyorum. Sigarayı bırakma kararımı bu şekilde kutlayacağım” dedi.

İSTANBUL BEYAZIT MEYDANI’NDA SON BULACAK

“Sigara içsin ya da içmesin herkesin spor yapması gerekiyor” diyen Aslan, ileriki aşamalarda her ilden bir kişinin daha bisiklet turuna katılabileceğini belirtti. Aslan, tek temennisinin Beyazıt Meydanı’nda alkol ve sigara bağımlılığına karşı yurttaşlar ile buluşmak olduğunu dile getirdi.

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde başlayan Aslan’ın yolculuğu, İstanbul Beyazıt Meydanı’nda son bulacak. Aslan’ın tahminine göre yolculuğu 9 gün sürecek. Yanına çadır, su matarası ve giysilerini alarak yola çıkan Aslan, seyahatinin önemli anlarını fotoğraf makinesi ile kareleyecek. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘Anadolu’yu terk etmiyoruz’

SONRAKİ HABER

Suriyeli sığınmacıların sayısı 8 bin 536 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...