15 Haziran 2011 07:37

‘Anadolu’yu terk etmiyoruz’

Büyük Anadolu Yürüyüşçüleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “Anadolu’yu vermeyeceklermiş. Sen kimin malını kime vermiyorsun” sözlerine tepki gösterdi. Yürüyüşçüler, doğanın yok olmasına neden olacak projelere izin vermeyeceklerini belirtti.Büyük Anadolu

‘Anadolu’yu terk etmiyoruz’
Paylaş

Büyük Anadolu Yürüyüşçüleri bu sabah İstanbul’da Dünya Ticaret Merkezi önünde, Ankara’da da Yüksel Caddesi’nde eş zamanlı yaptıkları basın açıklamalarıyla, AKP’nin enerji politikalarını protesto etti. Yüksel Caddesi’nde buluşan grup, açıklama öncesi kısa bir müzik dinletisi yaparak, mücadelelerinin süreceğini bildirdi.

Grup adına açıklamayı okuyan Aslı Büyükköksal, nisan ayında başlattıkları yürüyüş eyleminin sürdüğünü söyledi. “Direnişimize başladığımız günden beri toprağımızı, suyumuzu, dağlarımızı, vadilerimizi, derelerimizi, denizlerimizi ve ormanlarımızı vermeyeceğimizi haykırdık” diyen Büyükköksal, tüm engellemelere rağmen direnişlerine devam edeceklerini kaydetti.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “Anadolu’yu vermeyeceklermiş. Sen kimin malını kime vermiyorsun kardeşim” sözlerinin haklılıklarını kanıtladığını ifade eden Büyükköksal, milletvekillerinin mazbata aldığına ancak Anadolu’nun mülkiyetini almadığına dikkat çekti.

‘DOĞA KATLİAMI DURDURULSUN’

Büyükköksal, Kütahya’da siyanür nedeniyle insanların zehirlendiğini hatırlatarak, doğaya ve insana zararlı uygulamaların durdurulmasını istedi.

Bugün toplanan 17. Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ile yeni hidroelektrik ve nükleer santraller yapılması ve katledilecek ormanlar, kurutulacak dereler için düzenleme yapılmasının planlandığını kaydeden Büyükköksal, “Tüm ekosistemi, geleneksel üretim ve yaşayış biçimlerini, Anadolu’nun kültürel ve tarihsel zenginliklerini tehdit eden HES projeleri, madencilik faaliyetleri, orman özelleştirmeleri, termik ve nükleer enerji yatırımları, plansız ulaşım projeleri durdurulmalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uzayda ‘gülümseyen yüz!’

SONRAKİ HABER

Alkol ve sigaraya karşı bisiklet turu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...