10 Mart 2014 20:40

HDP’li kadınlar alanlarda

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi kadınlar birçok ilde alanlara çıkarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı

HDP’li kadınlar alanlarda
Paylaş

HDP Körfez Kadın Meclisi Edremit Belediyesi önünde toplanarak Şehit Hamdi Bey Meydanı’na kadar bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe 200 kadar kadın katıldı.

Edremit Belediye Eş Başkan Adayı Yurdanur Güven kadınların yönetimlere gelmesinin önemine değinen bir konuşma yaptığı etkinlikte, iki saat boyunca solganlar, halaylar ve coşku hiç eksik olmadı.

DİDİM’DE COŞKU

Didim’de HDP seçim bürosu önünde toplananlar Didim Parkı’na kadar yürüdü. “Yönetilmekten bıktık artık. ‘Karar veriyoruz , yönetiyoruz ve denetliyoruz’ demek için yan yana gelelim” çağrısı yaptı.

Fethiye’de yapılan saldırılarada değinen Ezgi Özer “ Dün Ahmet Kaya’ya yapılan saldırılar bugün HDP ‘ye yapılıyor. Bu saldırılara sessiz kalanlar yarın bir kez daha utanacak.” dedi Basın açıklamasının ardından Didim Ticaret Odasının Kültür Merkezine yüründü. Didim Ticaret Odasının Kültür Merkezinde Kadınların düzenlenmiş olduğu müzik dinletisi, şiir dinletisi ve Yenikapı Tiyatro Grubunun hazırlamış olduğu tiyatro gösterimi yapıldı. Halaylar eşliğinde program sona erdi.

ERGENE’DE YÜRÜYÜŞ
Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde HDP’li kadınların çağrısı yürüyüş gerçekleştirildi. Açıklamada emekçi kadınların sorunlarının çözümü için HDP saflarında birleşme ve mücadele etme çağırsı yapıldı.  Açıklamanın ardından HDP ilçe binasında bir söyleşi gerçekleştirdi. Sölyeşiyi müzik eşliğinde eğlence takip etti.

ÇORLU’DA İKİ ETKİNLİK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çorlu’a iki etkinlik ile kutlandı. İlk etkinlik Çorlu Emekçi Kadınlar Platformunun çağrısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi, meydanda toplanan kadınlar adına Songül Şensoy bir açıklama yaptı.

Çorlu’daki ikinci etkinliği ise işçi kadınlar ile Emek Partisi düzenledi. Belediye-İş Toplantı Salonunda toplanan emekçi kadınlar slayt gösterimi, drama gösterimi ve müzük dinletisi gerçekleştirerek 8 Mart’ı kutladı.

YÖNETMEYE TALİPLER

ÜMRANİYE’de birçok etkinlik gerçekleştirildi. Ümraniye Birlik Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun toplantı salonunda sabah kahvaltısında bir araya 70’e yakın kadın, hem kahvaltı yaptı, hem de kadın örgütlenmesi ve mücadelesi konularında tartışmalar yaptılar.
Ümraniye HDP Belediye Eş Başkan Adayı Saray Deniz’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, çeşitli fabrika ve işyerlerinden işçi kadınların katılımı oldu.
Ümraniye Kazım Karabekir HDP bileşenleri de hem seçim bürosunun açılışını yaptı hem de bir etkinlik gerçekleştirdi. Yaklaşık 250 kadın emekçinin katıldığı etkinlikte, müzik eşliğinde kadınlar halaylar çektiler.

KADINLAR ŞENLİKTE BULUŞTU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli’nin Derince ilçesi Yenikent Mahallesi’nde kadın etkinliğinde bir araya geldi.

HDP Derince Belediye Eş Başkan Adayı Didem Çelik, HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkenliğe çok sayıda mahalleli kadın da katıldı.

‘VAATLERE KANMIYORUZ’
Etkinlikte ilk olarak söz alan HDP Derince Belediye Eş Başkan Adayı Didem Çelik, 8 Mart arifesinde seçimlere girildiğine dikkat çekerek, “Bu dönemde 8 Mart biz kadınlar için daha önemli. Şimdilerde iktidar da, muhalefette kadın üzerinden siyaset yürütüyor. Gerçekte neler olduğunu daha iyi bilerek, ortaya atılan vaatlere kanmadan mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
Ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler ise, HDP olarak kadın meselesinde iddialı olarak yola çıktıklarını dile getirdi.  EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da emekçi kadınlara seslendiği etkinlikte konuşmaların ardından serbest kürsü kuran kadınlar, beyaz tülbentlere yazdıkları dileklerini bu kez de mikrofonda dile getirdiler. Yaşadıkları bütün sorun ve sıkıntılardan söz eden kadınlar dileklerini yazdıkları beyaz tülbentleri birleştirerek halaya durdular.

KENTİMİZİ DE KENDİMİZİ DE BİZ YÖNETECEĞİZ

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneğinin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı şenlikte bir araya gelen yüzlerce kadın, seçimlerde, Devrimci Güç Birliğini oluşturan partilerin adaylarını destekleyeceklerini ilan etti.

‘8 Mart ve kadınların talepleri’ konulu sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Kasım Işık, 8 Mart’a yolsuzluk iddiaları ile girildiğini belirterek, “Bizler yalan ve talan düzeni değil, gerçek eşitlik ve demokrasi istiyoruz” dedi. Daha sonra söz alan Dersim Belediyesi Başkanı Edibe Şahin şu tespiti yaptı: “İki dönem önce ilk kez kadın arkadaşımız aday olduğunda, toplumdaki algı ‘aman kadından başkan mı olur’ iken şimdi bir kadın da yönetim de olsun algısı gelişti.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Fethiye\'de olaylar sona erdi ama gerginlik sürüyor

SONRAKİ HABER

Bolu’da HDP\'ye saldırı girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...