10 Mart 2014 16:02

HDP: Saldırılardan Hükümet sorumlu

HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel partilerine yönelik gerçekleşen saldırılardan Hükümeti sorumlu tuttu. HDP’nin gerekli yanıtı yaklaşan Newroz alanlarında ve sandıkta vereceğini söyleyen eş başkanlar, uluslararası alanda da gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydettiler.

HDP: Saldırılardan Hükümet sorumlu
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel partilerine yönelik gerçekleşen saldırılardan Hükümeti sorumlu tuttu. Eş başkanlar, Hükümetin yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başta olmak üzerine kendisine yönelik yapılan eleştirileri geçiştirmek için seçim sürecini kontrolü gerim siyaseti üzerinden atlamak istediklerini dikkat çektiler. HDP’nin gerekli yanıtı yaklaşan Newroz alanlarında ve sandıkta da vereceğini söyleyen eş başkanlar, uluslararası alanda da gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydettiler.
HDP Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile birlikte Cezayir Toplantı Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Toplantıya EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, SYKP Başkanı Tuncay Yılmaz, HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Uluç, HDP Beşiktaş Belediye Eş Başkan Adayı Sevda Bayramoğlu, Ahmet Saymadi, HDP PM Üyesi Ender İmrek ile SODEV Genel Başkanı Erol Kızılelma da katıldı.

KÜRKÇÜ BASINI ELEŞTİRDİ
Ertuğrul Kürkçü, saldırıları görmezden gelen ve taraflı yayın yapan basını eleştirdi. Partilerine yönelik yapılan bütün saldırıların benzer olduğuna dikkat çeken Kürkçü, Fethiye’deki partililerin hiçbir yurttaşını siyasi ve inancına dair bir saldırısının da söz konusu olmadığını vurguladı. Kürkçü, saldırının 10 gün önceden planlandığını ve HDP ilçe örgütünün açılışının olacağı gün saldırının yapıldığını kaydetti. Saldırının organize olduğunu kaydeden Kürkçü şöyle devam  etti: “Fethiye’de saldırıları örgütleyenler arasında, Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ümit Acar’ın da olduğunu arkadaşlarımızca tespit etmiştir. İtfaiyeye emirler vererek, parti tabelasını indirtmiştir. İlçe örgütünden arkadaşlarımızın verdiği bilgilere göre, CHP Seydikemer ilbelediye başkan adayının yardımcısı da saldırılar da etkilidir. Ordu’daki saldırıları tezgahlayan Gökay Civelek, Ordu Üniversitesi okutmanıdır. Kendisinin bu saldırıları düzenlerken çekilmiş fotoları vardır, kanıtları vardır. Urla’daki saldırının arkasında yer alanlardan bir de soyadını tespit edemediğimiz Ümit adında emekli bir özel harekatçıdır.”

SESSİZLİKLE GEÇİŞTİRİLMEK İSTENİYOR
Partilerine yönelik saldırıların sessizlikle geçiştirilmek istendiğini kaydeden Kürkçü, bunun da saldırıları onaylamak anlamına geldiğini vurguladı. Kürkçü şöyle konuştu: “Türkiye demokratik bir ülke olduğunu dünyaya nasıl söyleyecek? Nasıl olacak da yurttaşlarımız özgür bir şekilde oy kullanabildiğini dünyaya söyleyebilecek? AGİT’e (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) başvuru yapacağız. Bugüne kadar gerçekleştirilmiş saldırılarla ilgili bilgi vereceğiz.”

BİRİLERİ RAHATSIZ!
Sebahat Tuncel , yaptıkları seçim çalışmalarının halkının ilgi göstermesinden dolayı birilerini rahatsız ettiğini söyledi. HDP’nin yeni bir siyaset anlayışı ile halkların önüne çıktığını kaydeden Tuncel, saldırıların organizeli olduğunu ve tek elden yönetildiğini kaydetti. Bunun içinde emniyet mensuplarının da olmasının bir gösterge olduğuna dikkat çeken Tuncel, İçişleri Bakanına da seslenerek şunları söyledi: “Bizi korumanızı değil, bize açıklama yapmanızı istiyoruz. Bize hep merak etmeyin hiçbir sorun yok yaklaşımı açıklaması yapıldı. Bize böyle denilen yerlerde saldırılara maruz kaldık. Halkımız kendi kendini koruyacaktır. Bizim kavgadan kaçtığımız yok.”
Partilerine yönelik verilen haberlerde gerginliği HDP çıkartıyormuş gibi verildiğine tepki gösteren Tuncel, “Ülkeyi asıl bölmek isteyenler bizlere saldıranlardır. Türkiye halklarının bunu görmesi lazım” dedi. Fethiye’de yaşanan saldırının Sivas Katliamı’nda yaşananlardan farklı olmadığını belirten Tuncel, HDP’nin gerginlik çıkartan taraf olmadığına vurgu yaparak, Hükümeti gerekli önlemleri almaya çağırdı.

SORUŞTURMA  YOK!
Levent Tüzel de basının tutumunu eleştirdi. Aksaray’da yaşadıkları saldırıyı da hatırlatan Tüzel, “Medyanın bunu bir seçim gerginliği olarak vermesi kabul edilebilir bir durum değildir” dedi. Sorunun seçim güvenliğinden can güvenliği meselesine döndüğünü kaydeden Tüzel, Aksaray’da yaşadıkları saldırının polis gözetiminde yapıldığına dikkat çekti. Tüzel şunları söyledi: “Hükümetin hesabı açık, kendi suçlarının üzerine örtmek ve örtbast etmek buradan işin içinden sıyrılmak istiyor. HDP’yi marjinalleştirmek istiyor. Bu hepimize zarardır. Halklarımıza zarardır. Çatışmayı yeniden hortlatmak istiyorlar.” Tüzel, halkların barış ve eşitlik talebini desteklediğini belirterek “HDP bundan taviz vermeyecektir. Barış talebimizden taviz vermeyeceğiz. Halkımız bu faşistlere prim vermemeli” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fethiye\'deki saldırı hiç yaşanmamış gibi...

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Gül, B.E.\'nin babasını aradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...