10 Mart 2014 12:38

DİSK: İşçileri, emek düşmanı AKP'ye oy vermemeye davet ediyoruz

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 'Taşeron işçiler başta olmak üzere Türkiye işçi sınıfını AKP hükümetinin bu oyununa karşı dikkatli olmaya çağırıyor, boğazına kadar yolsuzluğa batmış, emek düşmanı AKP’ye oy vermemeye davet ediyoruz' dedi.

DİSK: İşçileri, emek düşmanı AKP\'ye oy vermemeye davet ediyoruz
Paylaş

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, taşeron işçilerin “taşeron bataklığından” kurtulması için mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Taşeron işçiler başta olmak üzere Türkiye işçi sınıfını AKP hükümetinin bu oyununa karşı dikkatli olmaya çağırıyor, boğazına kadar yolsuzluğa batmış, emek düşmanı AKP’ye oy vermemeye davet ediyoruz” dedi.
Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in son günlerde taşeron sorunu ile ilgili açıklamalarının, milyonlarca taşeron işçiyi beklenti içine soktuğunu kaydetti. Bakan Çelik’in, dün Başbakan’ın bu konuda önemli açıklamalar yapacağını ifade ettiğini, ancak böyle bir açıklama gelmediğini vurgulayan Çerkezoğlu, “Bakan Çelik, taşeron işçiler ile ilgili yasa taslağının Bakanlar Kurulu’nda görüşüldüğünü ifade etmiştir. Ancak bugüne kadar Konfederasyonumuza bu yasa taslağı iletilmemiştir. AKP hükümeti, gerçekten var olup olmadığı şüpheli olan, içeriği bilinmeyen bir taslak üzerinden umut dağıtmakta, taşeron işçilerin beklentilerini oya dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Eğer Bakanlar Kurulu’nda görüşülen bir yasa taslağı gerçekten varsa, bu taslak derhal konfederasyonlara gönderilmeli, kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

DİSK olarak, “taşeron uygulamasına son verilmesi ve tüm işçilerin asıl işverenin işçisi olarak çalıştırılması” için mücadeleyi sürdüreceklerine dikkat çeken Çerkezoğlu, şunları ifade etti:
“Bakan Çelik, hizmet alımı uygulamasının devam edeceğini, hizmet alımının nerelerde yapılacağının belli olacağını ifade etmiştir. Bakan Çelik’in bu açıklaması, AKP hükümetinin taşeron uygulamasındaki ısrarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. AKP hükümeti, taşerondan vazgeçmeyeceğini, taşeron işçilerin kamu işçisi olma yönündeki talebine karşılık vermeyeceğini ortaya koymuştur. Bununla birlikte AKP hükümeti, seçim öncesinde kamudaki tüm taşeron işçileri ‘kadro’ beklentisi içine sokmakta, işçilerin umutlarını siyasi rant için istismar etmektedir. Türkiye’de kamuda taşeron uygulamasını istisna olmaktan çıkartıp kural haline getiren, taşeron işçilerin sayısının artık milyonlarla ifade edilmesine neden olan AKP hükümetidir. Kanuna aykırı biçimde taşeronlaştırmayı yaygınlaştıran, Türkiye’nin dört bir yanını yasa dışı, muvazaalı, hileli taşeron ilişkileri ile sarıp sarmalayan AKP hükümetidir. Muvazaa kararlarını uygulamayan, yargı kararlarını hiçe sayan, hukuk devleti ilkesini ayaklar altına alan AKP hükümetidir. Bugün seçim öncesinde taşeron işçileri beklenti içine sokan, işçilerin umutlarını oya dönüştürmeyi amaçlayan da AKP hükümetidir. Taşeron işçilerin taşeron bataklığından kurtulması için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyor; taşeron işçiler başta olmak üzere Türkiye işçi sınıfını AKP hükümetinin bu oyununa karşı dikkatli olmaya çağırıyor, boğazına kadar yolsuzluğa batmış, emek düşmanı AKP’ye oy vermemeye davet ediyoruz.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Dersimli kadınlar güç birliğini destekleyecek

SONRAKİ HABER

Fethiye\'de 22 yıl sonra bir kez daha \'Kurden raus\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa