15 Haziran 2011 07:25

Erzin'de tarım arazileri sular altında kaldı

Hatay'ın Erzin ilçesinde etkili yağışın yol açtığı sel devam ediyor. Selin vurduğu Gökdere Köyündeki verimli tarım arazileri sular altında kaldı. Yeni bir selden endişe eden vatandaşlar geceyi uykusuz geçirdi.Günlerdir devam eden sağanak yağış Erzin'e bağlı Gökdere köyünde sele dönüştü. Sel

Erzin'de tarım arazileri sular altında kaldı
Paylaş

Günlerdir devam eden sağanak yağış Erzin'e bağlı Gökdere köyünde sele dönüştü. Sel suları yüzünden köyün iki mahallesini birbirine bağlayan Çarçabuk deresi üzerindeki köprü yıkıldı. Tarım alanlarının zarar gördüğü köyde dere kenarına kurulu evleri su bastı. Sel sularının girdiği evlerde çok sayıda eşya kullanılamaz hale geldi. Dere kenarına kurulu evlerde yaşayan vatandaşlar, belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Ulaşımın sağlandığı köy yolunu da zarara uğratan sel suları etkisini hala sürdürüyor.

Sel felaketiyle mücadele eden Gökdere köyünde içme suyu şebekesi de zarar gördü. Köyde içme suyu ihtiyaçları Erzin Belediyesinin tahsis ettiği su tanklarıyla sağlanıyor. Öte yandan Çarçabuk deresi üzerinde belediye ve kara yolları ekipleri de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sel sularının getirdiği tahta parçaları ve bazı maddeler ekiplerce toplanıyor.

Selin vurduğu Gökdere köyünde vatandaşlar geceyi uykusuz geçirdi. Yeni bir sel felaketiyle karşılaşma endişesi yüzünden vatandaşlar gece evlerine giremedi. Selin devam etmesinden korktuklarını söyleyen Gökdere Köyü Muhtarı Salih Börklü, ''Köyümüzde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Maddi hasar görülmektedir ancak bunlar da en kısa zamanda giderilecektir. Halkımız elektrik ve su yönünden şu an için su sıkıntısı çekmemektedir. Belediyeye bağlı ekipler elektrik ve su konusunda köy halkına yardımcı olmaktadır. Vatandaş olarak selin tekrar etmesinden korkuyoruz'' ifadelerini kullandı. (Erzin/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

NYT: Seçimin sonucu AB için fırsat

SONRAKİ HABER

Uzayda ‘gülümseyen yüz!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...