10 Mart 2014 11:55

Dersimli kadınlar güç birliğini destekleyecek

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı şenlikte bir araya gelen yüzlerce kadın, seçimlerde, Devrimci Güç Birliği’ni oluşturan partilerin adaylarını destekleyeceklerini ilan etti.

Dersimli kadınlar güç birliğini destekleyecek
Paylaş

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı şenlikte bir araya gelen yüzlerce kadın, seçimlerde, Devrimci Güç Birliği’ni oluşturan partilerin adaylarını destekleyeceklerini ilan etti.
‘8 Mart ve kadınların talepleri’ konulu sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Kasım Işık, 8 Mart’a yolsuzluk iddiaları ile girildiğini belirterek, “Bizler yalan ve talan düzeni değil, gerçek eşitlik ve demokrasi istiyoruz” dedi. AKP’nin kadın politikalarına değinen Işık, AKP iktidarı döneminde kadınların yaşamın her alanında yok sayıldığını, kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını dile getirdi. Bölgede yaşayan kadınların savaşın her türlü yüzünü gördüğünü dile getiren Işık, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da barış mücadelesinin en önünde, savaşın en büyük mağdurları biz kadınlar olacağız” dedi. Suriyeli ve Rojovalı kadınların yaşadıklarına ve mücadelelerine de değinen Leyla Kasım Işık, Suriyeli ve Rojavalı kadınlarla dayanışma çağrısı yaptı. “Ülke yolsuzluk cenderesi ile kaynarken, yerel seçimler bu kadar yaklaşmışken, herkes bir laf söylüyor” diyen Işık, kadınların artık karar vermek, yönetmek ve denetlemek istediklerini belirtti.

KENDİMİZİ DE KENTİMİZİ DE BİZ YÖNETECEĞİZ
Leyla Kasım Işık, konuşmasının ardından Devrimci Güç Birliğini desteklediklerini bildiren deklarasyonu okudu. “Oluşturulan güç birliği ile keskin bir çizgi çekilmiştir. Bu çizginin bir tarafında halk güçleri, demokrasi, barış güçleri kendi kentlerini yönetmek üzere birleşiyor. Çizginin diğer tarafında ise yıllardır bu ülkeyi hırsızlıkla, rantla, savaşla yönetenler var” diyen Işık kadınların tarafının halk güçlerinin yanı olduğunu belirtti. Işık, “Yerel hizmetlerin eksik kaldığı her alanda kadınlar biraz daha eve bağımlı hale geliyor. Yapılmayan yol daha fazla toz, daha fazla ev temizliği demek. Su kesintisi işlerin aksaması demek. Park, kreş, oyun evleri hepsi biz kadınların derdi! Bu nedenle bu hizmetlerin bir parçası olmak, yönetimde söz sahibi olmak için halk meclislerinin olacağı tek seçenek güç birliğidir” dedi. Yönetimlerde kadın temsiliyetinin önemine de değinen Işık, bu temsiliyetin olduğu tek seçeneğin de Güç Birliği olduğunu dile getirdi.
Daha sonra söz alan Dersim Belediyesi Başkanı Edibe Şahin, “İki dönem önce ilk kez kadın arkadaşımız aday olduğunda, toplumdaki algı ‘aman kadından başkan mı olur’ iken şimdi bir kadın da yönetim de olsun algısı gelişti” dedi. Kadının yaşamın her alanında söz sahibi olması gerektiğini söyleyen Şahin’in ardından söz alan Dersim Belediyesi Eş Başkan Adayı Nurhayat Altun kadınları selamladı. Kadının yaşamda ve mücadeledeki önemine değinen Altun, “Kadın her zaman sisteme bir alternatif bulur” dedi.
Altun’dan sonra söz alan İl Genel Meclisi Adayı Derman Tekin Tarancı ise 8 Mart’ın tarihine değinerek, “Halen 157 yıl önce diri diri yakılan kadınların mücadelesini sürdürüyoruz. Egemen sınıf kadını ötekileştiriyor. Egemen sınıfa karşı tek alternatif halk güçlerinin birlikte mücadelesi. Emek ve demokrasi güçleri olarak, Devrimci Güç Birliği’nde bir araya geldik. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” şeklinde konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antepli kadınlar etkinlikte buluştu

SONRAKİ HABER

DİSK: İşçileri, emek düşmanı AKP\'ye oy vermemeye davet ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...