10 Mart 2014 06:00

Laf çok, icraat yok!

AKP’nin televizyonlara verdiği ‘Ben lafa değil icraata bakarım’ sloganlı, Türkiye’de her şeyin güllük gülistanlık olduğunu propaganda eden reklamları çok konuşuluyor bu sıra. Reklamlara bakılırsa, 10 yılı aşkın süredir hükümette olan AKP, Türkiye’nin neredeyse bütün sorunlarını çözmüş, çözülememiş olanları da çözecek!

Laf çok, icraat yok!
Paylaş

Erhan KURUL
Elazığ

AKP’nin televizyonlara verdiği ‘Ben lafa değil icraata bakarım’ sloganlı, Türkiye’de her şeyin güllük gülistanlık olduğunu propaganda eden reklamları çok konuşuluyor bu sıra. Reklamlara bakılırsa, 10 yılı aşkın süredir hükümette olan AKP, Türkiye’nin neredeyse bütün sorunlarını çözmüş, çözülememiş olanları da çözecek! AKP’nin reklamlarında rol alanların kullandığı sloganlardan bazıları şöyle; ‘Bakıma muhtaçlara evde bakım hizmeti verdiler’, ‘Artık ailemizin bir doktoru var’, ‘Kadın ve aile sağlığı merkezleri yaptılar...’ Ve reklamlar ‘Ben lafa değil icraata bakarım’ sözüyle sona eriyor. Evine konuk olduğumuz kas hastası Halise Kahraman’ın yaşadıkları durumun hiç de reklamlarda iddia edildiği gibi olmadığını gösteriyor oysa.

‘DIŞARIYA HASRETİM’


Bizi görür görmez gözyaşlarına hakim olamayan Halise Kahraman, yavaş yavaş anlatıyor dertlerini. “Kas erimesi hastası olduğum için dışarıya bile çıkamıyorum. Merdivenlerden inip çıkamadığım için yıllardır evde, dört duvar arasında sıkışıp kalmışım” diyor. Tekerlekli sandalye satın alamadığı için sürekli evde oturuyor Halise Kahraman. Tek gelirinin üç ayda bir verilen 1000 lira olduğunu, oturduğu evin kira olması nedeniyle, bu paranın da ancak kiraya yettiğini anlatıyor. Tekerlekli sandalye için ‘Her şeyi çözdüğünü’ söyleyen devlete başvurular yapmış ancak, hiçbir sonuç çıkmamış.
 

ÖNCEKİ HABER

Sancaktepe’de geleceği kazanacağız

SONRAKİ HABER

Putin, Merkel ve Cameron ile Kırım referandumunu görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...