15 Haziran 2011 09:42

Yunanistan'da halk Genel Grev'le sokaklarda

Borç darboğazındaki Yunanistan’da grev dalgası sürüyor. Hükümetin mali "reform" adı altındaki dayatmaları ile çalışma koşullarını protesto eden kamu ve özel sektör çalışanları, bugün 1 günlük genel greve çıktı.Grev ve protesto gösterilerine, toplu taşıma araçları ç

Yunanistan'da halk Genel Grev'le sokaklarda
Paylaş

Grev ve protesto gösterilerine, toplu taşıma araçları çalışanları da iş bırakarak destek veriyor. Öte yandan, liman çalışanlarının da grevde yer almasıyla gemi seferleri de iptal olmuş durumda. İş bırakma eylemine, gazeteciler de katıldı. Ülkede perşembe günü gazete bayilerinde raflar boş kalacak.

Mali reformları protesto eden kamu ve özel sektör çalışanları 24 saatlik greve giderken parlamento binasının çevresini de kuşattı. Sabah saatlerinde parlamento önündeki Sindagma (Anayasa) Meydanı'nda toplanmaya başlanan eylemcilerin sayısı öğlen saatlerinde 20 bini buldu. Polisle karşı karşıya gelen göstericiler, kolluk kuvvetleriyle yer yer sıcak çatışmaya da girdi.

6 buçuk milyar Avro'yu bulan vergi arttırımı ve ödenek kesintilerine gidileceğini açıklayan Başbakan George Papandreu’ya sadece sokaklardan değil meclisten de tepki yağıyor. Sosyalist Parti’nin meclisteki gruplarından bazıları planı reddedebileceklerini belirtti. Diğer yandan Yunanistan’ı kurtarmak için toplanan Avro Bölgesi Maliye Bakanları, ortak bir uzlaşma sağlayamadı. Bu sebeple Atina’ya yapılacak mali yardımın gecikebileceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘YSK, Dicle’nin vekilliğini düşüremez’

SONRAKİ HABER

İskeleden düşen taşeron işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...