15 Haziran 2011 06:38

‘YSK, Dicle’nin vekilliğini düşüremez’

‘KCK davası’ tutuklusu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliğinin düşürüleceği ve yerine AKP adayının geçeceği yönündeki haberler yalanlandı. BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Meral Danış Beştaş, bunun hukuken müm

‘YSK, Dicle’nin vekilliğini düşüremez’
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ndan Diyarbakır'’da bağımsız milletvekili seçilen ‘KCK davası’ tutuklusu Hatip Dicle’nin vekilliğiyle ilgili her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Yargıtay 9. Dairesi’nin Dicle hakkında verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasını onaylamasıyla başlayan tartışmalar bir yenisi daha eklendi. Bazı gazetelere servis edilen habere göre, YSK’nın Dicle’nin milletvekilliğini düşürecek, yerine AKP’nin Diyarbakır 6. sıra Milletvekili Adayı Oya Eronat vekil olarak Meclis’e gidecek.

DİCLE ARTIK VEKİLDİR

İddialara Hatip Dicle’nin avukatlarından yanıt geldi. Dicle’nin mazbatasını almaya hazırlanan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Meral Danış Beştaş, haberleri yalanladı. Beştaş, Hatip Dicle’nin seçilmiş bir milletvekilli olduğunun altını çizdi. “Dicle artık mazbata almayı hak kazanmış bir vekildir” diyerek tartışmalara son noktayı koyan Beştaş, aynı durumun diğer tutuklu milletvekilleri içinde geçerli olduğunu söyledi.

Dicle’nin vekilliğinin düşürülüp düşürülemeyeceğine ilişkin kararın sadece TBMM tarafından verilebileceğine dikkat çeken Beştaş, aksi iddiaların hukuken mümkün olmadığını kaydetti. Beştaş, Dicle’nin milletvekilliğine kesin gözle baktıklarını vurguladı. (DiyarbakırDİHA)

ÖNCEKİ HABER

BDP’lilere Kürtçe tabela için 20 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da halk Genel Grev'le sokaklarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...