09 Mart 2014 00:26

Direniş içinde 8 Mart!

Sendikalaştıkları için işten atılan Zorlu Tekstil işçileri, soğuk ve yağmura rağmen direnişinin 58. gününü geride bıraktı.

Direniş içinde 8 Mart!
Paylaş

Bilge ÖNKOL
Uğur ÖKDEMİR
Denizli


Sendikalaştıkları için işten atılan Zorlu Tekstil işçileri, soğuk ve yağmura rağmen direnişinin 58. gününü geride bıraktı. Fabrika içinde baskıların arttığı ve bu baskılar içerisinde çalışmanın daha da zorlaştığını söyleyen Zorlu Tesktil işçileri umutlarının halen ilk günki gibi taze olduğunu söylüyor.
Direnişlerinin 58. gününde Emek Partili kadınlar 8 Mart öncesi Zorlu Tekstilde çalışan kadın işçilere destek ziyaretinde bulundu. Direnişin son aşamasını değerlendiren Teksif Denizli Şube Başkanı Recep Oktay;  “58 gündür bu onurlu direnişimiz devam ediyor. Sendika bu fabrikaya girene dek mücadele devam edecek. Direnişe başladığımız günden beri işverenin akıl almaz baskılarına rağmen içerdeki arkadaşlarımız dik duruyor bu bizi mutlu ediyor” dedi.

BU YIL AYRI BİR ÖNEMİ VAR!
8 Mart’ın bu yıl kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirten Asiye Bulut şunları söyledi: “Kadınlar için çalışmakta direnmekte çok zor. Ev işlerimiz, çocuklarımız olmasına rağmen, biz kadınlar her gün buraya geliyor, mücadelemize devam ediyoruz. Denizli’de çalışan bütün işçilerin gözü bizim üzerimizde. Çünkü biz Zorlu’ya sendikayı sokarsak, herkes biliyor ki; sendikal mücadele Denizli’ye yayılacak”

SENDİKANIN ‘S’ Sİ YETTİ
Bulut, sendikanın Zorlu’da örgütlenmeye başladığını duyan patronların, çalışanlara sendikaya üye olmamaları için üç aydan üç aya erzak yardımı ve 107 TL ikramiye vermeye başlandığını söyledi. Bu 8 Mart’ta diğer kadınlarla birlikte Zorlu işçilerinin de alanlarda olacağını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

\'Atık barajı\' toplantısında köylü isyanı

SONRAKİ HABER

Ortak bir iradeyle topyekûn mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...