08 Mart 2014 22:51

Roboskî'den sağ kurtulan Servet Encü'nün evi tarandı

Roboskî katliamından yaralı olarak kurtulan Servet Encü'nün evi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlar ile tarandı. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski bölgesindeki Düğün Dağı çevresinde ise askerlerle PKK'liler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Roboskî\'den sağ kurtulan Servet Encü\'nün evi tarandı
Paylaş

Roboskî katliamından yaralı olarak kurtulan Servet Encü'nün evi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla tarandı. Evi tarandığı sırada evde bulunan Encü ve ailesinin saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtilirken, yapılan saldırıda 100'ün üzerinde merminin kullanıldığı belirtildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde oturan Servet Encü isimli yurttaşın evine akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ve ya kişilerce uzun namlulu silahlar tarafından ateş açıldı. Encü'nün Zeviya Mahallesi'nde bulunan evi, ailenin evde bulunduğu sırada kimliği belirsiz kişilerce tarandı. Saldırıda şans eseri yaralananın olmadığı bildirildi. Saldırıda, yüzün üzerinde mermi kullanıldığı belirtildi. Saldırı sonrası, köylülerin olay yerine gittiği belirtildi. Yapılan saldırının, kim ve kimlerce yapıldığı öğrenilemedi.

Saldırının yapıldığı sırada ailesiyle beraber evde bulanan Servet Encü, evde oturdukları sırada evlerinin tarandığını belirterek, "Evimize en fazla 10 metre uzaklıkta ateş açıldığı belliydi. Çok şükür bana ve aileme bir şey olmadı. Evimde birçok mermi izi var. Çok sayıda mermi salonun kapısına isabet etti. Saldırı ardından Gülyazı Jandarma Tugay Komutanlığı'nı aradım. Zevîye Mahallesi'ne 5 dakika uzaklıkta bulunan Gülyazı Jandarma Tugay Komutanlığı'ndan, telefonu açan askerler 'Oraya gelsek de bir şey yapamayız. Karanlık olduğu için çalışamayız. Sabah gelerek olay yerini inceleyeceğiz' dedi" diye belirtti.

Encü, yapılan saldırıya ilişkin İHD'yi arayarak bilgilendireceklerini dile getirdi.

TSK'ye ait savaş uçakları tarafından 28 Aralık 2011 yılında yapılan hava bombardımanı sonucu 34 Kürt yurttaşın katledildiği olayda Servet Encü, yapılan katliamdan ağır yaralanarak kurtulmayı başarmıştı.

ROBOSKİ'DE ÇATIŞMA İDDİASI
Öte yandan, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski bölgesindeki Düğün Dağı çevresinde askerlerle PKK'liler arasında çatışma çıktığı iddia edildi. Federal Kürdistan bölgesi sınırında yer alan Karaçalı Tepesi ile Beyaztepe (Koxê Spî) arasında yapılmak istenen "güvenlik yolu" nedeniyle 2-3 haftadır gerilimin yaşandığı bölgede, bugün çatışmanın çıktığı ileri sürüldü.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, daha önce çatışmaların yaşandığı tepenin tam karşı tarafında bulunan Düğün Dağı üzerinde meydana gelen çatışmanın, askerlerin bu bölgeye operasyon yhapması üzerine yaşandığı kaydedildi. Karaçalı Tepesi'ne yakın mevkide çıkan çatışma sonrası dumanların yükseldiğini belirten köylüler, akşam saatlerinde ise Gülyazı Jandarma Komutanlığı'ndan Karaçalı Tepesi'ne obüs ve top atışlarının yapıldığı kaydedildi. Öte yandan çatışmanın yaşandığı iddia edilen bölgeye 6 tank ve zırhlı araçla askeri sevkiyat yapıldığı belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Akhisar\'ı 6 golle geçti

SONRAKİ HABER

Emniyet, Özge\'nin koruma istediğini doğruladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...