08 Mart 2014 18:01

Roboski'de binler adalet için yürüdü

Katliamın 800'üncü günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yürüyen binlerce kişi Roboski'ye adalet istedi.

Roboski\'de binler adalet için yürüdü
Paylaş

Katliamın 800'üncü günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yürüyen binlerce kişi Roboski'ye adalet istedi.

Roboski'de katliamın 800'üncü günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle binlerce kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. ROBOSKİ-DER binası önünde toplanan yurttaşlar "Li Roboski 800 Roj" yazan pankartın arkasında yürüyüşe başladı. Yürüyüşün en ön safında genç kadınlar yer alırken, Roboski anneleri ve Silopi'den gelen Barış Anneleri Meclisi üyesi annelerde genç kadınların arkasında yürüyüşe devam ettiler. Yürüyüşü BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP Şırnak il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Roboski katliamının 800.gününde hala ne hukuksal ne de siyasi herhangi bir gelişmenin olmamasını protesto eden yürüyüş korteji sıkı sık "Katil devlet hesap verecek" ve "Hırsızlar bizi yönetemez" sloganları attı. Saygı duruşunun ardından Roboski katliamında yaşamını yitiren Hamza Encü'nün kardeşi Berivan Encü PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 8 Mart'a ilişkin okudu. Daha sonra Jiyan Encü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 8 Mart'ta ilişkin bir konuşma yaptı.

Son olarak konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Roboski'de 800 gündür adaletin işlemediğini söyleyerek, "Eğer bakanların çocukları ve başbakanın çocukları olunca adalet çabuk işliyor. Genelkurmay başkanı için özel çalışıyor. Avukatları itiraz ediyor. Neden genelkurmay itirazı kabul etmiyor. Çünkü o emri veren genelkurmay suçu işleyen genelkurmay. Onlar işin adalet var Roboski için adalet yok. Bakanların çocukları için mahkemeler kuruluyor binlerce polisin yeri değiştiriliyor ama Roboski için adalet hiç kimseye sorulmuyor. Eğer Roboski çözülmezse barışta olmaz. Herkes biliyor ki kasalarda kutularda dolar Euro varken bu adalet nasıl işleyecek" dedi. Konuşmaların ardından Roboski'li ailelerin eylemi sona erdi. (Şırnak/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, baskı ve şiddete karşı alanlardaydı

SONRAKİ HABER

Taksim\'de kadınlara polis barikatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...