15 Haziran 2011 10:14

Ustalık dönemi hızlı başladı

AKP "ustalık dönemi"ne hızlı başladı. "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" diyen Başbakan, sözünü tuttu. Seçim gününden bu yana Azadiya Welat kapatıldı, BDP'lilere karşı seçim operasyonları arttı, Çorum'da 5 ÖDP'li 1 Mayıs'ta açılan bir pankart yüzünden g&ou

Ustalık dönemi hızlı başladı
Paylaş

Sabaha karşı yapılan ev baskınları sonucu 15 kişi gözaltına alındı. Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, ÖDP ve SDP üyelerinden gözaltına alınan kişilerin evlerinin arandığı ve bilgisayar, kitap, dvd gibi materyallere el konulduğu öğrenildi. Gözaltıların sebebininHopa'da çıkan olayların ardından Ankara'da yaşanan çatışma olduğu belirtiliyor. Evi basılanlar arasında Metin Lokumcu için düzenlenen eylemler sırasında polis tarafından kalçası kırılan Dilşat Aktaş'ın da olduğu belirtiliyor. Polisin elinde 31 kişilik bir gözaltı listesi olduğu iddia ediliyor. (ANKARA)


BATMAN'DA 25 GÖZALTI

Batman'da, polis tarafından yapılan eş zamanlı ev baskınlarda ve kent merkezinde aralarında BDP PM üyeleri Mehmet Candemir ve Şilan Eminoğlu'nun da aralarında bulundu 25 kişi gözaltına alındı.

Polisin elinde liste olduğu belirtilirken, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun Batman Bağımsız Milletvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata savcı ile görüşmek üzere Batman Adliyesi'ne geçti. Sabah saatlerinde özel harekat ve sivil polislerden oluşan yüzü maskeli yüzlerce polis birçok mahallede eş zamanlı ev baskınları düzenledi. Evlerde yapılan aramaların ardından BDP PM Üyesi Mehmet Candemir, BDP Batman İl Başkan Yardımcısı Mizbeh Ok, İl yöneticisi Fikret Taşkın, ile BDP üyesi Ayşe Kanaş, Gafur Ok, Mahmut Akıl ,Muzaffer Çınar, Medeni Yaman, Sıddık Tekin, Abdurrahman Yaman, Şükrü Yılmaz, Ömer Karayel, Fatma Kurhan, Veysi Taşan, Asiye Akın, Muttazam Öztekin ve Sezen Doğan isimli yurttaşlar polisler tarafından gözaltına alındı. Farabi Hastanesi karşısında ise BDP PM Üyesi Şilan Eminoğlu ile Edip Elmas ve Dilmez Cengiz adlı yurttaşlar polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemezken, Batman bağımsız milletvekilleri Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata, savcı ile görüşmek üzere Batman Adliyesi'ne gitti.

'BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜN'

Adliye binası önünde açıklama yapan Akat Ata, kaygılı olduklarını belirterek, "Çünkü güne yine bir şafak operasyonuyla uyandık. Diğer dönemlerdeki seçimlerin ardından yapılan operasyonlar gibi, yine demokratik siyasetin önüne baraj çekilmek isteniyor. Halkımız 2009 seçimlerinde nasıl demokratik siyasetten yana bir irade ortaya koymuşsa, 2011 Haziranı'nda da irade beyanında bulunmuştur. Biz siyasetin önünü açın diyoruz, yıldırma ve baskı zulmüne karşı ben irademi ortaya koydum diyor bu halk. Parti meclis üyelerimiz kent yöneticilerimiz ve STK temsilcileri ciddi bir yargı kıskacı karşısındalar. Bugün 15 Haziran KCK'nin eylemsizlik ilan ettiği ve eylemsizliğin bittiği tarihtir. Yeniden gözden geçirileceği bir günden bahsedilirken bu operasyon bizi ciddi bir şekilde kaygılandırıyor" dedi.

'BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ'

"KCK" operasyonu adı altında yapılan operasyonun süreci daha da gergin bir noktaya taşıyacağını ifade eden Akat Ata, "Biz toplumsal barış ve adaletten bahsederken, yine demokratik siyaset kanallarının tıkatılması ve barajlar çekilmesini doğru bulmuyoruz. Halkımız yapılan bu operasyona karşı tavrını ciddi bir şekilde ortaya koyacaktır" diye konuştu. Demokratik siyaset kanallarının açılması gerektiğini dile getiren Akat Ata, özgür ve demokratik yarınlar için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını söyledi. Polisin gözaltı operasyonlarını kınayan Akat Ata, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasın istedi.

Ev baskınlarında polisin gözaltılara "KCK'ye üye olma" ve 12 Haziran genel seçimlerdeki çalışmaları gerekçe gösterdiği iddia edildi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, polisin elinde uzunca bir isim listesi olduğu ve göz altıların artabileceği belirtiliyor. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Oruç ailesi: Blok, İbrahim'in faillerini bulsun

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da askerin tercihi AKP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...