08 Mart 2014 06:00

3 partinin de bize hayrı yok

Biz Türk Traktör işçileri de herkes gibi ülkemizde olup biteni televizyon ve gazetelerden takip etmeye çalışıyoruz. Daha doğrusu takip edemiyoruz. O kadar hızlı gündem değişiyor ki “dün kim ne dedi, kimin kaseti çıktı, kim tutuklandı veya serbest bırakıldı” yoğun çalışma temposunda takip etmek güç oluyor bazen.

3 partinin de bize hayrı yok
Paylaş

Biz Türk Traktör işçileri de herkes gibi ülkemizde olup biteni televizyon ve gazetelerden takip etmeye çalışıyoruz. Daha doğrusu takip edemiyoruz. O kadar hızlı gündem değişiyor ki “dün kim ne dedi, kimin kaseti çıktı, kim tutuklandı veya serbest bırakıldı” yoğun çalışma temposunda takip etmek güç oluyor bazen. Ama şu son birkaç ay içerisinde yolsuzluk ve ortaya çıkan telefon dinlemeleri, hele ki sonuncusu, AKP’yi sonuna kadar destekleyen işçileri bile şaşkına çevirdi. Başbakanın oğluyla arasında geçen konuşmayı dinledikten sonra kendi aramızda bayağı tartıştık. Bazı işçiler hâlâ “Bu kayıtlar montaj, Tayyip Erdoğan’a karşı kurulmuş bir tuzak” dese de çoğu işçi AKP’nin ve de Başbakanın bu yolsuzlukları yaptığına kanaat getirmiş durumda. Bizim ödediğimiz vergilerle yani memleketin parasıyla evlerini ağzına kadar parayla doldurmaları asgari ücretin biraz üstünde maaş alan biz işçileri epey kızdırdı. Daha birkaç ay önce hükümetin, kıdem tazminatlarını elimizden almaya çalışması, şimdi de taşeronlaşmayı serbest bırakan yasayı dayatmasının ardından gelen yolsuzluklar işin tuzu biberi oldu.
Biz işçiler için bugüne kadar din üzerinden siyaset yapan ve Müslümanlığıyla övünen AKP’nin, milyonlarca işçi asgari ücretle geçinmeye çalışırken milyonlarca doları oğlunun evine istiflemesini Müslümanlığının neresine sığdıracağı merak konusu. AKP, iğneden ipliğe her şeye zam yaparak hayatımızı gün geçtikçe zorlaştırırken haftanın yedi günü çalışıp anca karnımızı doyururken, Bilal Erdoğan’ın hiç çalışmadan bu kadar genç yaşta gemilerini nasıl aldığı, biz traktör işçilerince bu kasetler vasıtasıyla belli olmuş oldu.
Fabrika içerisinde seçimler yaklaşırken kime oy verileceği ise en çok tartışılan konu. Bir yandan AKP’nin karşısında doğru düzgün muhalefetin olamayışı, seçim sonrası kriz korkusu, diğer taraftan bunca yolsuzluk ve işçi düşmanlığı, işçilerde AKP karşısında tereddüte neden oluyor. Kime oy versek meselesi fabrikada genel olarak üç parti etrafında dönüyor, MHP, CHP ve AKP. Bunlardan hangisine oy verirsek verelim bize bir hayrı dokunmayacağını biliyoruz. Fakat kime oy vereceğiz? Türk Traktör işçisinin kafasını en çok meşgul eden soru bu.

Türk Traktör’den bir işçi/Ankara

ÖNCEKİ HABER

Diren B.E. çocuk

SONRAKİ HABER

Onurlu yaşamak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...