15 Haziran 2011 03:37

Oruç ailesi: Blok, İbrahim'in faillerini bulsun

Bismil'de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) veto kararını protesto gösterilerinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Halil İbrahim Oruç'un ailesi, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçimden elde ettiği başarıdan dolayı buruk bir mutluluk yaşıyor. Baba Oruç, "Oğlumuzun protestosunun boşuna olmadığını g&ou

Oruç ailesi: Blok, İbrahim'in faillerini bulsun
Paylaş
Yılmaz Erkek


20 Nisan'da Bismil'de YSK'nin veto kararını protesto gösterilerinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Halil İbrahim Oruç'a adanan 12 Haziran seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçim zaferi en çok da Oruç ailesini sevindirdi. Buruk bir mutluluk yaşayan Oruç Ailesi'nin her şeye rağmen dudaklarında dökülen tek kelime hâlâ "barış". Blok'un Türkiye'ye barışı getirecek yegâne oluşum olduğunu belirten Oruç Ailesi, ancak Blok'un akan kanı durdurabileceğini söyledi.

KÜRT HALKINA BİRLİK ÇAĞRISI

Hüznün yüzüne işlediği ama hâlâ barışa dair umudunu koruyan İbrahim Oruç'un annesi Sevim Oruç, Türkiye'de kalıcı bir barışın gelişmesini istediğini belirterek, acısını içine gömdüğünü söyledi. Artık hiçbir gencin ölmemesi ve annelerin yüreğinin yanmaması için Blok'un büyük bir şans olduğunu dile getiren anne Oruç, "Blok'un başarısı bizi çok sevindirdi. Kürt halkı artık Meclis'te daha çok temsil edilecek. Diğer halklar gibi Meclis'te söz sahibi olacağız. Seçilen 36 vekille birlikte Kürtler daha da güçlü olacaktır. Bugüne kadar Kürtleri inkâr eden ve sorunlarını kabul etmeyen tüm kesimler Kürt halkını ve Kürt sorununu kabul edecektir. Halk olarak artık Meclis'te sözümüz geçerli olacağı için çok sevinçli ve mutluyuz. Ben burada Kürt halkına çağrıda bulunmak istiyorum, lütfen ama lütfen gelin birlik olun birbirinize destek çıkın. İbrahim'den sonra birbirimize destek olursak bu ülkede barışı da sağlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. "Lütfen artık bu ülkede analar ağlamasın, benim ciğerim yandı başka anaların ciğeri yanmasın" diyen anne Oruç, oğlu İbrahim'den sonra Kürt halkının böylesi bir başarı elde etmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

'BLOK DEMOKRATİKLEŞMEYE BÜYÜK KATKI SUNACAK'

Baba Ömer Oruç Blok'un Türkiye'ye barışı getirecek yegâne oluşum olduğunu belirterek, "Oğlumun protestosunun boşuna olmadığını görüyoruz. Çünkü oğlum Blok'un bu ülkeye demokrasi ve özgürlük getireceği inancı ile alanlara çıktı" dedi. "Seçilen Blok milletvekilleriyle halkımız üzerinde yapılan tüm vahşetin son bulacağını umut ediyoruz" diyen baba Oruç, seçilen 36 milletvekilinin sadece Kürt halkına değil, Türk, Arap, Ermeni kısacası Türkiye'de yaşayan tüm halklara barışı getireceğine inandıklarını belirtti. Meclis'e gidecek olan İbrahim'in vekillerinin Türkiye'nin demokratikleşmesine büyük bir katkı sunacağına inandığını dile getiren Oruç, Blok vekillerinden beklentilerinin savaşın önüne geçmeleri ve kalıcı barışın sağlanmasın için mücadele etmeleri olduğunun altını çiziyor.

'BLOK İBRAHİM'İN FAİLLERİNİ ORTAYA ÇIKARSIN'

Oğlu İbrahim'in acısını her an her saat hissettiklerini ifade eden Oruç, İbrahim'in hayaliyle yaşadıklarını belirtti. Oruç, "İnşallah akan kan durur bölgede barış ve kardeşlik hâkim olur. O içimizde hep var olacak ve onu hiçbir zaman unutmayacağız. Ta ona kavuşana kadar. Sistem partileri için akan kan hiç bir şey ifade etmiyor. Eğer ifade ediyor olsaydı bir gün onlard a çıkar bu kanın durması için çağrıda bulunurlardı. Bu ülkeye barışı getirecek ve akan kanı durdurabilecek tek umudumuz Blok adaylarıdır. Bu anlamda İbrahim'e verilen destek Blok'a da yansıdı. Destek sunan ve barıştan yana oy kullanan herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" dedi. Oruç, Blok'un öncelikli olarak İbrahim'in faillerinin açığa çıkarılması için çalışma yürütmesini istedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nun istifasını kabul etti

SONRAKİ HABER

Ustalık dönemi hızlı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...