07 Mart 2014 23:23

Aydınlar: Hrant'a bir kez daha kurşun sıktılar

HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Hrant Dink cinayeti zanlısı Erhan Tuncel'in tahliye edilmesi için "Dün hırsızları tahliye edenler, Hrant'ın katillerini serbest bırakarak bir kez daha kurşun sıktılar" dedi.

 Aydınlar: Hrant\'a bir kez daha kurşun sıktılar
Paylaş

HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Hrant Dink cinayeti zanlısı Erhan Tuncel'in tahliye edilmesi için "Dün hırsızları tahliye edenler, Hrant'ın katillerini serbest bırakarak bir kez daha kurşun sıktılar" dedi.

HDP, seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar Ünalan mahallesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, HDP Üsküdar Belediye eş başkan adayları Sabri Bingöl ve Ayşecik Yıldız katıldı. Aydınlar'ı Göztepe köprüsünde karşılayan yurttaşlar, konvoyla seçim irtibat bürosu önüne kadar eşlik etti. Seçim bürosu önünde halaylar çeken halk, Aydınlar'ın da halaya girmesiyle büyük coşku yaşadı.

HDP Üsküdar Belediyesi Eş Başkan Adayı Ayşecik Yıldız burada seslendiği yurttaşlara, eş başkanlık sistemini anlatarak, sistemin BDP'nin Türkiye'ye siyasetine armağanı olduğunu ve HDP'nin de uygulandığını söyledi. Yıldız, kadınlar olarak toplumun yüzde 50'sini oluşturmalarına rağmen siyasette çok az yer alabildiklerini belirtti. Birçok engele rağmen çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Yıldız, tek alternatifle seçime girdiklerini ve bunun da HDP olduğunu kaydetti.

HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar ise konuşmasına Ordu'da HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'ye yönelik yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Faşizmin insanları katlettiğini söyleyen Aydınlar, hırsızların, tecavüzcülerin ve katillerin serbest bırakıldığını vurguladı. Aydınlar, katledilen Hrant Dink'in katil zanlısı Erhan Tuncel'in bugün tahliye edilmesine de "Dün hırsızları tahliye edenler, Hrant'ın katillerini serbest bırakarak bir kez daha kurşun sıktılar" diyerek tepki gösterdi.

HDP'nin barışçıl, eşitlikçi bir anlayışla halkın denetim anlayışıyla hareket edeceğini söyleyen Aydınlar, "Çare çözüm olarak başkalarını gösterdiler. Biz şehir senin diyoruz. Şehir senin derken çare de sensin diyoruz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından seçim bürosu Aydınlar ve kadınlar tarafından zılgıtlar eşliğinde açıldı. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

İlker Başbuğ Silivri’den tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Askerler sınırı geçmek isteyen Rojavalı iki aileyi taradı: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...