08 Mart 2014 06:00

Emekçilerin de sözü olmalı

Şehri kentin bileşenleri ile birlikte yönetme iddiasıyla yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyük Saat Arasta’da bulunan ayakkabı işçilerini ziyaret etti. İşçilerin çalışma şartlarının ön plana çıktığı sohbetlerde konu ayakkabı işçileri olunca söz işçiler ayakkabı üreterek yaşamaya çalışırken ayakkabı kutularına koyulan paralara da geldi.

Emekçilerin de  sözü olmalı
Paylaş

Şehri kentin bileşenleri ile birlikte yönetme iddiasıyla yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyük Saat Arasta’da bulunan ayakkabı işçilerini ziyaret etti. İşçilerin çalışma şartlarının ön plana çıktığı sohbetlerde konu ayakkabı işçileri olunca söz işçiler ayakkabı üreterek yaşamaya çalışırken ayakkabı kutularına koyulan paralara da geldi. İşçiler bugün HDP’de gördükleri yüzleri öncesinde de aralarında gördüklerini belirtirken HDP’nin seçimlerden sonra da buralarda olacağı vurgulandı. İşçilerin en büyük sorununun çalışma koşulları ve 15 saate  varan çalışma sürelerinde aldıkları düşük ücret olduğu gözlemlendi. HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Leyla Uyar ve Seyhan Belediye Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen tek göz atölyelerde çalışan işçileri tek tek ziyaret ettikten sonra iki noktada toplanan işçilerle sohbet ettiler.

AYAKKABI İŞÇİSİ ÜÇ KURUŞA ÇALIŞIYOR

Ayakkabı işçileri ayakkabı üreterek hayatını kazanmaya çalışırken birilerinin ayakkabı kutularını para koymak için kullandığını dile getiren Seyhan Belediye Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen, “Biz kısıtlı imkanlarla seçim çalışması yürütüyoruz. Onlar başka türlü kazandıkları için kolay harcıyorlar. Bizim derdimizi sizin gibi zor kazananlar, alın teriyle kazananlar bilir” dedi. Meselenin koltukta kimin oturduğu değil ezilenlerin, emeği sömürülen insanların haklarını savunan bir siyaset olduğunu dile getiren Bilgen, sadece sermaye gruplarının değil emekçilerin de şehrin yönetiminde sözü olması gerektiğini ifade etti.

HIRSIZIN DİNDARI, DEMOKRATI OLMAZ

“Hırsızın dindarı, demokratı, sosyal demokratı olmaz” diyen Bilgen, belediyelerin bütçelerinin yönetime gelenlerin çevrelerine peşkeş çekmediği müddetçe doğru dürüst bir hizmet için yeteceğini belirterek “Paraları kime peşkeş çekecekleri yaptıkları seçim çalışmalarından belli. Bu paraların hesabını birlikte soralım” dedi.

YAKAMIZI BIRAKMAYIN

Büyükşehir Eş Başkan Adayı Leyla Uyar, işçilerin sağlıksız çalışma koşullarına dikkat çekerek “İnanıyorum, bugün Adana’ya talip olan birçok adayın sizden, yaşadığınız koşullardan haberi yok. HDP olarak sizin yaşadığınız sorunlara sahip çıkmak için yola çıktık” dedi. Bir an önce bir araya gelip bu sorunu birlikte çözmek istediklerini dile getiren Uyar, “Sorunları çözmek için yakamızı bırakmayın” dedi.

Adaylara eşlik eden HDP bileşenlerinden Emek Partisi İl Sekreteri Cumali Akkaş, diğer partiler balo salonlarında bir avuç zenginle bir araya gelirken HDP’nin halkın içinde olduğuna vurgu yaparak “Partilerin şehri kiminle yönetmek istediği buradan bellidir” dedi. Seçimden seçime emekçilere gelmediklerini belirten Akkaş, öncesinde olduğu gibi hayatın her alanında olma vaadiyle yola çıkan HDP’nin seçimden sonra da buralarda olacağını ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

HDP’YE YÖNELİK SALDIRILAR SON BULSUN

Adana İnönü Parkı’nda bir araya gelen HDP’liler, İzmir’in Dikili ve Urla ilçelerinden sonra, Aksaray’da HDP’ye yönelik saldırıları ve Adana’nın da belli başlı ilçe ve mahalle seçim bürolarına gece saatlerinde bayrakların ve aday afişlerinin yakılmasını protesto etti. İnönü Parkı’nda bir araya gelen kalabalık adına konuşan HDP il Örgütü Başkanı Yusuf Tek, Adana’da Ziyapaşa Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Ceyhan / Mercimek’te, Karataş’taki bulunan seçim bürolarına yapılan saldırıları kınadı. AKP Hükümetini ve İçişleri Bakanını bir kez daha uyardıklarını belirten Tek, seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamanın Hükümete düşen bir görev olduğunun altını çizdi.

ÖNCEKİ HABER

Hukukçular ‘Öcalan’a özgürlük’ istedi

SONRAKİ HABER

Dünyaca ünlü köye kadın muhtar aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa