07 Mart 2014 13:09

Çetin Emeç mezarı başında anıldı

7 Mart 1990'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Çetin Emeç mezarı başında anıldı
Paylaş

7 Mart 1990'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Törene Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, torunu Selin Birol, damadı Özalp Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Orhan Erinç da katıldı.

"ÇETİN BEY BURADA YATARKEN, BİZ OKURA, HALKA, YALAN SÖYLEYEMEYİZ"

Törende konuşan Enis Berberoğlu, Çetin Emeç'in özgür medyanın temelini atan ve büyüten mesleğin en genç ve son temsilcisi olduğunu söyledi. 24 yıl önce Ankara'da muhabirlik yaptığı yıllarda genel yayın yönetmeni Çetin Emeç'in acı haberini aldığını belirten Berberoğlu, şöyle konuştu:

 "O bize özgür medyayı emanet etti, diyeceğim. Ancak onun ötesinde teminatımız haline geldi. Çünkü mezarı başında duygulanmam onun kurduğu özgür medyayı savunmam için geri adım atamayacağımı bana bir kere daha hatırlatıyor. Çetin Bey burada yatarken biz bu işi başka türlü yapamayız. Çetin Bey burada yatarken, biz okura, halka, yalan söyleyemeyiz. O bu açıdan hem kurucumuzdu hem de teminatımız haline gelmişti. Bu hikaye 24 yıllık olduğu ve Türkiye de çok genç nüfusa sahip olduğu için her sene buraya gelenlere bir görev olduğunu hatırlatmak istiyorum; çünkü bu, gençlere anlatılmalıydı ama anlatılmadı" diye konuştu.

"İNSAN HİÇ TANIMADIĞI BİRİNİ NASIL ÖZLEYEBİLİR Kİ DEME.."

12 yaşındaki torunu Selin Birol da günlüğüne dedesi Çetin Emeç ile ilgili yazdığı bir yazıyı okudu. Birol, "Sevgili dedeciğim. Uykuya dalarken bir 7 Mart sabahına uyanacağım aklıma geldi. Seni her yıl daha çok özlediğimi farkettim. İnsan hiç tanımadığı birini nasıl özleyebilir ki deme. Ben seni gayet iyi tanıyorum ve senin gibi bir dedeye sahip olduğum için gururlanıyorum. Türkiye'de olan bitenler çok kafamı karıştırıyor. Küçükken yoktu ancak şimdi sana sormak istediğim o kadar çok soru var ki, inanamazsın. Umarım bizim için çok üzülmüyorsundur. Sen içini rahat tut, huzur içinde uyu. Bir gün herşey çok güzel olacak" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP\'ye yönelik bir saldırı da Sarıyer\'de

SONRAKİ HABER

CHP: Meclise gidelim fezlekeler okunsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...