07 Mart 2014 09:18

ABD savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Rusya'ya ait 2, Ukrayna'ya ait bir savaş gemisinin Çanakkale Boğazı'ndan geçmesinin ardından bugün de ABD donanmasının önemli savaş gemilerinden, güdümlü füze destroyeri USS Truxtun, geçti. Savaş gemisi, Karadeniz'e gidiyor.

ABD savaş gemisi Çanakkale Boğazı\'ndan geçti
Paylaş

ABD donanmasına ait güdümlü füze destroyeri USS Truxtun savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Savaş gemisi, Karadeniz'e gidecek.

Ukrayna'da yaşanan gelişmelerin ardından Rusya'nın Kırım'a asker çıkartması ile birlikte gözler buraya çevrildi. Çanakkale Boğazı'nda savaş gemileri hareketliliği yaşanıyor. Rusya'ya ait 2, Ukrayna'ya ait bir savaş gemisinin Çanakkale Boğazı'ndan geçmesinin ardından bugün de ABD donanmasının önemli savaş gemilerinden, güdümlü füze destroyeri USS Truxtun, geçti.

Bu sabah saat 08.00'da Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yapan savaş gemisi, saat 09.00'da Çanakkale önlerine geldi. Gemiye sahil güvenliğe ait bir bot da eşlik etti.

ABD savaş gemisi 'USS Truxtun’un, Karadeniz'e geçişinin Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin tırmanmasından önce planlandığı iddia edildi. Geminin, boğazlardan geçeceğinin 2 ay önce bildirildiği belirtildi. (CİHAN)

CHP'li Milletvekili Ali Demirçalı, 'ABD savaş gemilerinin Boğaz'ı geçmesi savaş nedenidir' demişti...

ÖNCEKİ HABER

B.E\'nin durumu ağırlaştı

SONRAKİ HABER

HRW: Rojava Suriye\'nin en güvenli ve istikrarlı yeri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...