14 Haziran 2011 12:16

'Ey başbakan, balkondan bunları da görebiliyor musun?'

Şırnak'ta sivil toplum kurumları 12 Haziran Genel seçimlerinden sonra yaşanılanlara dair yaptıkları basın açıklamasında polisin ve korucuların tutumunu sert bir şekilde eleştirerek, "Ey Başbakan balkondan bunları da görebiliyor musun" diye sordu.12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından yaşanan 12 kişinin yaralanmas

'Ey başbakan, balkondan bunları da görebiliyor musun?'
Paylaş


12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından yaşanan 12 kişinin yaralanmasına neden olan olaylara ilişkin Şırnak'ta bulunan Sivil Toplum Kurumları basın açıklaması yaptı. Şırnak Emek Platformu, Barış Anneleri, Şırnak Öğrenci Derneği, Cudi Kültür ve Sanat Derneği, Şırnak Eğitim Destek Evi ve Kurdi-Der Şırnak Şubesi'nin katıldığı açıklama Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Eğitim-sen Şırnak Şube başkanı Serhat Uğur tarafından yapılan açıklamada, seçim sonuçlarının açıklandığı sıralarda coşku ve umutla bekleyen Kürt halkına yapılan saldırılardan birinin de Şırnak'ta olduğuna dikkat çekildi. Uğur, "Seçim günü, Hasip Kaplan'ın zafer konuşması ardından dağılan kitleye, Ömer Kabak Meydanı'nda yapılan saldırıyı ve o saldırıdan önce ve sonra yaşanan polis ve korucu şiddetini kınıyoruz" dedi.

Uğur bu saldırılarla Kürt halkının barış çabalarının durdurulamayacağını belirterek, "Devlet ile derin ve kirli ilişkileri devam edenlerin yaptığı bu saldırı Kürt halkının barış çabalarını ise durduramayacaktır" dedi. Koruculuk sisteminin derhal ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Uğur "Halka rağmen bu kirli savaş yöntemi uygulanmaya devam ediliyor. Tıpkı dün olduğu gibi bir okuldaki oy sayımları sırasında, Kürt halkının zaferini hazmedemeyenler, önce blok çalışanlarına saldırmış, ardından iki kişi kesici aletlerle yaralanmış son olarak da okulun yakınında olan korucular ellerinde silahlarla halkı korkutmaya, sindirmeye çalışmışlardır. Belki de kendilerine göre "gerektiğinde" birilerini öldüreceklerdi" şeklinde yorumladı.

Şırnak'taki polislerin müdahaleleri ile adeta imamın ordusu gibi davrandığını söyleyen Uğur "Tüm bunları çözemeyen ve sürece bilerek ya da bilmeyerek hakim olamayan Vali ve Emniyet Müdürünü istifaya çağırıyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

AKP'ye çağrıda buluna Uğur, "Sonuç olarak 12 Haziran'da yaşananları herhangi bir biçimde anlatmak mümkün değildir. Bölgemizde hukuksuzluğun ve pervasızlığın, hatta orduculuğun pratikleri sergilenmiştir. Bu nedenle sormak bizim görevimizdir: "Ey başbakan, balkondan bunları da görebiliyor musun?"

Yapılan konuşmaların ardından aralıksız ıslık ve alkış tutularak 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

41 yıldır yol gösteriyor

SONRAKİ HABER

KCK Ağrı davasında rekor ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...