06 Mart 2014 23:05

Ses kayıtlarına bir kabul de Sadullah Ergin’den

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki ses kayıtlarında geçen konuşmaları kabullendi. Ergin “Alevi hakim” ifadesine ilişkin, “olumsuzluk ifadesi anlamında söylenmiş bir şey değil” dedi.

Ses kayıtlarına bir kabul de Sadullah Ergin’den
Paylaş

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki ses kayıtlarında geçen konuşmaları kabullendi. Ergin “Alevi hakim” ifadesine ilişkin, “olumsuzluk ifadesi anlamında söylenmiş bir şey değil” dedi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasındaki ses kayıtlarında geçen “Alevi hakim” ifadesine ilişkin, “Orada o sıfatın, kişilerin ait oldukları mezhebin belirtilmesi o hakimin şahsiyetiyle ilgili bir olumsuzluk ifadesi anlamında söylenmiş bir şey değil. Burada her gün kullandığımız ifadedir. Alevi lafını günde 10 kez kullanıyoruz” dedi.

Ergin, katıldığı bir televizyon programında, Başbakan Erdoğan ile arasında geçen telefon konuşmasının kaydıyla ilgili şöyle konuştu:

“Her ara kararı, her neticelenen dava bir şekilde bilgi olarak Başbakan’a verilir ki, soru sorulduğunda Başbakan’ın bunlardan haberi yokmuş gibi bir tablonun ortaya çıkmaması lazım. Davalardaki gelişmelerle ilgili Başbakan’ın soru sorması, bilgi alması son derece normaldir. Eğer böyle bir şey doğru değilse, basın mensuplarının da bunu sormaması lazım Başbakan’a. GDO’lu dediğim şey şudur; bu görüşmede birçok şey makaslanmıştır, çıkartılmıştır. Bu tapeleri servis eden kimse, bir temas noktası varsa lütfen sorun, tamamını görme imkanı varsa orada ne olduğunu anlamak mümkün. Orada geçmişte başka bir olaya atıf var. Bu davanın ilk derece mahkemesinde görülmesi esnasında dava üzerinde oynanacağı duyumları, şikayetleri gelmiştir Başbakan’a. Böyle bir şikayet var ve mahkeme beraat kararı vermiş. Başbakan şunu soruyor , ‘Böyle duyumlar gelmişti, bak duyumlar çerçevesinde kararını verdi, şimdi ne olacak?​’ Ben de ‘Ceza Genel Kurul’a gidecek, orada kalabalık bir heyet var, o heyetle oynamak mümkün değil’ diyorum. Ben yaptığım konuşmalarda bu şehirde yaşayan 1 buçuk milyon insanı Sünnisiyle, Alevisiyle, Musevisiyle, Hıristiyanıyla, inananıyla, inanmayanıyla geleceğe birlikte taşımamız lazım diye her gün kullanıyorum. Orada o sıfatın, kişilerin ait oldukları mezhebin belirtilmesi o hakimin şahsiyetiyle ilgili bir olumsuzluk ifadesi anlamında söylenmiş bir şey değil. Burada her gün kullandığımız ifadedir. Alevi lafını günde 10 kez kullanıyoruz; ama onları incitecek, rencide edecek şekilde bunu kullanmamız söz konusu değil.”

‘ADIMI SABOTE EDEBİLECEK BİR HADİSE BAŞBAKAN’IN CANINI SIKAR’


Ergin, Başbakan Erdoğan’la Erdoğan Demirören arasındaki konuşmanın ses kaydıyla ilgili de “Başbakan’ın tavrı şu; bizim gösterdiğimiz hassasiyeti, bu ülkeyi seven herkesin göstermesi lazım. Türkiye’nin önemli bir sorununu çözme konusunda attığı bir adım var. Bu adımı sabote edebilecek bir hadise elbette ki Başbakan’ın canını sıkar” ifadelerini kullandı. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Teknoloji avuç içinde

SONRAKİ HABER

Bir metre bile daha yeni otoyol yapılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa