07 Mart 2014 06:00

Altyazı’nın mart sayısı çıktı

Altyazı Aylık Sinema Dergisi mart sayısında Antalya Film Festivali’nde En İyi İlk Film dâhil üç ödül birden kazanan, Berlin Film Festivali’nin Generation 14plus bölümünde yarışan Mavi Dalga’yı kapağına taşıyor.

Altyazı’nın mart sayısı çıktı
Paylaş

Altyazı Aylık Sinema Dergisi mart sayısında Antalya Film Festivali’nde En İyi İlk Film dâhil üç ödül birden kazanan, Berlin Film Festivali’nin Generation 14plus bölümünde yarışan Mavi Dalga’yı kapağına taşıyor. Dergide, lise öğrencisi bir grup gencin duygu dünyasında dolaşan, büyük dramlardansa küçük anların peşine düşen Mavi Dalga’nın yönetmenleri Zeynep Dadak ve Merve Kayan’la yapılmış kapsamlı bir söyleşi yer alıyor.

TRIER’İN ‘YASAKLI’ NYMPHOMANIAC’I


Kültür Bakanlığına bağlı Değerlendirme Sınıflandırma Üst Kurulu ayın en merakla beklenen filmlerinden Nymphomaniac’ın (İtiraf) Türkiye’de gösterimini yasakladı. Lars von Trier’in seks bağımlısı bir kadının hayat hikayesini takip eden ‘yasaklı’ filmi bu ay Altyazı’da geniş bir inceleme yazısıyla ele alınıyor.

MİYAZAKİ’DEN RÜZGAR YÜKSELİYOR

Animasyon sinemasının usta ismi Hayao Miyazaki son filmi Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu) ile sinemaya veda ediyor. İkinci Dünya Savaşı’nda ülkesinin kullandığı savaş uçaklarını tasarlayan Jiro Horikoshi’nin öyküsünü Japonya’nın 20. yüzyılda geçirdiği toplumsal travmalar etrafında kuran film, hikayenin tarihsel boyutunun da incelendiği bir eleştiri yazısıyla bu ay Altyazı’da. Filmin posteri de Altyazı’nın okuyucularına armağanı.

MICHEL GONDRY İLE SÖYLEŞİ

Michel Gondry son filmi, animasyon belgesel Uzun Boylu Adam Mutlu Mu? ile yaşayan en büyük düşünürlerden Noam Chomsky’ye sorular soruyor ve aldığı cevapları çizimlerle görselleştiriyor. Altyazı’da bu ay !f İstanbul’a konuk olarak gelen Gondry ile son filmi üzerine yapılan bir söyleşi yer alıyor.

MEYDAN
Mısır’da 2011’de başlayan ayaklanmayı Tahrir Meydanı’nda direnişe katılanların deneyimleri üzerinden anlatan Meydan, birçok ödül kazanmanın yanı sıra En İyi Belgesel dalında Oscar’a aday oldu. Devrimin seyri değiştikçe filmini baştan tasarladığını söyleyen Yönetmen Jehane Noujaim ile Toronto Film Festivali esnasında yapılan söyleşi bu ay Altyazı’da okunabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’a bahar 200 filmle geliyor

SONRAKİ HABER

TÜSAK yok hükmündedir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa