06 Mart 2014 22:34

ABD, Filistin’e baskı yapma sözü verdi

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu’ya, Filistin yönetimine İsrail-Filistin barış müzakerelerini sürdürmek ve nihai bir sonuca bağlamak için baskı yapacağını söyledi.

ABD, Filistin’e baskı yapma sözü verdi
Paylaş

ABD Başkanı Barack  Obama, İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu’ya, Filistin yönetimine İsrail-Filistin barış müzakerelerini sürdürmek ve nihai bir sonuca bağlamak için baskı yapacağını söyledi.

Netanyahu, Obama ile Washington’da yaptığı görüşmede barış müzakereleriyle ilgili endişelerini ileterek Filistinlilerin İsrail devletinin Yahudiliğini tanımasının gerektiğini söyledi. AFP’nin haberine göre, Obama. Filistin Yönetimi üzerinde İsrail’in talep ettiği birtakım meselelerle ilgili baskı oluşturacak.
Bu meseleler arasında İsrail devletinin Yahudi kimliğinin tanınması, mültecilerin dönüş hakkı, Kudüs meselesi ve yerleşim faaliyetleri yer alıyor.
Obama ile Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas arasında 17 Mart tarihinde bir görüşme gerçekleşmesi bekleniyor.

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN TEPKİ GELDİ

Filistin Yönetimi ise, Netanyahu’nun Obama ile görüşmesi sırasında AIPAC (Amerikan - İsrail Kamu İşleri Komitesi) konferansında yaptığı ve İsrail’in Yahudi kimliğinin tanınması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Filistin Yönetimi üst düzey yetkilisi Nebil Abu Rdeneh, Filistin Resmi Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Netanyahu’nun bu açıklamalarını zaman kaybı ve barışçıl adil bir çözümden kaçmak olarak görüyoruz. Bu talepler Filistinliler ve Araplar için kabul edilemez ” şeklinde konuştu. Filistin Yönetimi diğer üst düzey yetkilisi Nebil Şaas ise AFP’ye yaptığı açıklamada Filistin Yönetiminin Netanyahu’nun bu açıklamalarını tamamen reddettiğini söyledi. Şaas, İsrail Devleti’nin Yahudi kimliğinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve Filistinler için kırmızı çizgi teşkil ettiğini ifade etti. Netanyahu’nun bu tavrını eleştireren Şaas, açıklamaların tek taraflı olduğunu ve barış müzakerelerini sona erdirebileceğini söyledi.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yapıcı: 7 genci öldürenler değil biz yargılanıyoruz

SONRAKİ HABER

İstanbul’a bahar 200 filmle geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...