06 Mart 2014 18:16

HDP, mücadeleden vazgeçmeyecek

HDP’ye yönelik saldırılar Dersim ve Adana'da protesto edildi. Dersim'de BDP, ESP, EMEP, HDP ve Partizan’ın oluşturduğu Devrimci Güç Birliği’nin çağrısıyla Yer altı çarşısı üzerinde bir araya gelen bini aşkın kişi saldırıları kınadı.

HDP, mücadeleden vazgeçmeyecek
Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

HDP’ye yönelik saldırılar Dersim’de protesto edildi. BDP, ESP, EMEP, HDP ve Partizan’ın oluşturduğu Devrimci Güç Birliği’nin çağrısıyla Yer altı çarşısı üzerinde bir araya gelen bini aşkın kişi saldırıları kınadı.

Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Fatma Kalsen, Aksaray’da HDP’ye yönelik ırkçı bir saldırı gerçekleştiğini hatırlatarak, “Aralarında MHP’lilerin de bulunduğu saldırganlar, taşlarla seçim otobüsümüzü tahrip etti. Otobüsümüzün içinde Eş Genel Başkanımız Sebahat Tuncel, vekilimiz Levent Tüzel ve HDP yöneticileri de bulunuyordu. Daha önce Dikili ve Urla’da yaşanan saldırılardan sonra, Aksaray’da gerçekleşen saldırıda da polis gereken önlemleri almadı, ilçe binamızı ablukaya alarak saldırganların otobüsün yakınına kadar gelmelerine imkan sağladı” dedi.

AKP Hükümeti ve İçişleri Bakanı’nı uyaran Kalsen, “HDP’yi çatışmaya çekme amacıyla gerçekleştirildiğine kuşku duymadığımız bu saldırıları engellemek ve seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamak hükümetin yükümlülüğüdür. Bu tür saldırılara polis tarafından göz yumulması ve saldırganların özendirilmesinin önüne geçilmemesi, seçim güvenliğinin ağır bir darbe almasıyla sonuçlanacak, seçim sonuçlarını kuşkulu hale getirecektir” dedi.

Seçim sürecinin her aşamasında, siyasi partiler ve vatandaşlar için demokratik ve güvenlikli bir siyasal çalışma ortamı sağlamanın hükümetin sorumluluğunda olduğunu belirten Kalsen, “Saldırılar polisin ihmali ya da göz yumması sonucu yaşanıyor. Polis güvenlik önlemlerini almak zorunda. Aksi takdirde HDP kendi güvenliğini sağlayarak çalışmalarını yürütecektir” şeklinde konuştu.

HDP’nin bugüne kadar karşılaştığı saldırılarda uğradığı zarar ve ziyanın tazmini ve saldırganların cezalandırılması için hukuk mücadelesi başlatacağını ve seçimleri gözlemek üzere AGİK nezdinde başvuruda bulunacağını söyleyen Kalsen, “HDP, seçim çalışmalarının ve politik iklimin sabote edilmesine göz yummayacaktır. Seçim çalışmalarını engelleyecek veya sabote edecek her türlü girişimin karşısında olacağız. Ne partimizin ne de diğer partilerin çalışmalarına yönelik herhangi bir engeli kabullenmeyeceğiz” dedi.

HDP’nin demokrasi, özgürlük ve eşitliği sağlayacak bir alternatif olduğunun ortaya çıkması, Türkiye’nin her köyünde, ilçesinde ve ilinde seçim çalışmalarını sürdürmesinin, ırkçı ve barış karşıtı çevreleri rahatsızlık ettiğini söyleyen Kalsen, “Türkiye’nin her köşesine barış, demokrasi ve eşitlik sesini ve taleplerini taşımaktan bir an bile geri durmayacağız” dedi.

BU SALDIRILARI YAPAN VEYA YAPTIRANLARI KINIYOR VE LANETLİYORUZ


Adana'da da HDP İl Örgütü, Ceyhan'da seçim irtibat bürolarına yapılan ırkçı saldırıları protesto etti. Merkez Ceyhan ilçesi Mercimek mahallesi Atatürk caddesi üzerinde bulunan HDP seçim irtibat bürosuna çevresine asılı parti bayrak ve pankartların ırkçı bir grup tarafından yakılması olayı yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamaya, HDP Ceyhan Belediyesi eş başkan adayları Mehmet Yardımcı ve Songül Alver, HDP Adana İl Eş Başkanı Yusuf Tek, BDP ve HDP yöneticilerini yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Grup adına HDP Adana İl Eş Başkanı Yusuf Tek, kısa bir konuşma yaptı. HDP seçim irtibat bürolarına yapılan saldırıları kınadıklarını ifade eden Tek, yapılan saldırıların barışa ve demokrasiye yapıldığını vurguladı. Tek, "Bu saldırıları yapan veya yaptıranları kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.
Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı ile son buldu.

 

ÖNCEKİ HABER

İddianamedeki \'eksiklik\' örgüt liderleriymiş!

SONRAKİ HABER

10 gazete de birden aynı manşet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa