05 Mart 2014 20:01

Venezuela, Chavez'i anıyor

Venezuela’da Hugo Chavez’in ölümünün 1. yılında halk sokaklarda. Başkent Caracas ve ülkenin diğer bölgelerinde kırmızılar giyerek toplanan on binler, Chavez’in mirasını ileriye taşıma çağrısı yapıyor.

Venezuela, Chavez\'i anıyor
Paylaş

Venezuela’da Hugo Chavez’in ölümünün 1. yılında halk sokaklarda. Başkent Caracas ve ülkenin diğer bölgelerinde kırmızılar giyerek toplanan on binler, Chavez’in mirasını ileriye taşıma çağrısı yapıyor.

El Cezire’ye konuşan yoksul Petare mahallesi konseyinden Luisa de Arcos, “Başkan Chavez bize çok şey verdi. Bize, halka güvendi. Biz de ona güvendik” dedi.

Chavez’i gözyaşları içinde anan Irene Hernandez de “Yoksullar için gıda güvenliği programları başlattı, eğitime, sağlığa yatırım yaptı ve hayatlarımızın iyileşmesini sağladı” dedi.

Hükümet karşıtı gösterilen yapıldığı bir döneme denk gelen ölüm yıldönümü anmalarında, Chavez taraftarları yeni Başkan Nicolas Maduro’yu da değerlendirdi. Öğrenci Juan Carlos Oborio, “Maduro Venezuelalıları bir araya getirmeye çalışıyor” dedi.

Batı Caracas’ın yoksul bir bölgesinde öğretmenlik yapan Marisol Aponte ise, “Bu yıl bizim komutanımızı hatırlamamız ve devrimimizi yeniden inşa etmemiz için önemli bir yıl. İlk başta şok içerisindeydik ama derin bir nefes aldık ve mücadeleye devam ettik” dedi. Chavez’in bıraktığı mirasla ilerleyeceklerini söyleyen Aponte, “Maduro aynı yolu izliyor. Halk onun arkasında” dedi.

Chavez’i anmak için bugün Venezuela’da bulunan Bolivya lideri Evo Morales de “Sadece yoldaşımız ve kardeşimiz Hugo Chavez’i hatırlamak için değil ancak onun Latin Amerika halklarının birliği, demokrasi ve barış için yaptığı mücadele için de buradayız” dedi. Morales, Venezuela halkı ve Bolivardı devrimle dayanışma içerisinde olduklarını hatırlatarak, “Seçilmiş başkanları korumak bizim görevimizdir. Darbe girişimlerini kabul edemeyiz” dedi.

MADURO: PANAMA İLE İLİŞKİLER KOPARILDI

Öte yandan Hugo Chavez'i anma etkinliğinde konuşan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela'ya yönelik komplolara dahil olduğu gerekçesiyle Panama ile tüm diplomatik ve ticari ilişkilerin durdurulduğunu açıkladı.

"Hiç kimsenin içişlerimize müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Bağımsızlığımızı savunmak Kumandan Chavez'i anmanın en iyi yoludur" diyen Maduro, Panama'nın Amerikan Devletleri Organizasyonu'na (OAS) "Venezuela'daki gelişmelerin incelenmesi" yönlü verdiği dilekçeye vurgu yaparak, "Biz pasifist bir ülkeyiz ancak haklarımızı savunurken de cesuruz" dedi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İskenderun’da 8 Mart şöleni

SONRAKİ HABER

Greif’te neler oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...