05 Mart 2014 17:12

'Kiev'deki keskin nişancıları muhalefet tuttu' iddiası

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet ile Avrupa Birliği Dış İlişkiler Şefi Catherine Ashton arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine göre Kiev'de hem göstericileri hem de polisleri öldüren keskin nişancıların arkasında muhalefetin olduğu düşünülüyor.

\'Kiev\'deki keskin nişancıları muhalefet tuttu\' iddiası
Paylaş

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet ile Avrupa Birliği Dış İlişkiler Şefi Catherine Ashton arasında geçen telefon görüşmesine göre Kiev'de hem göstericileri hem de polisleri öldüren keskin nişancıların arkasında muhalefetin olduğu düşünülüyor. Estonya Dışişleri Bakanlığı görüşmeyi doğruladı.

Paet'in 25 Şubatta Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştirdiği anlaşılan görüşmede Paet, Ashton'a "Keskin nişancıların arkasında Yanukoviç'in değil ancak yeni koalisyondan birilerinin olduğuna dair güçlenen bir algı var" diyor. Ashton “Sanırım bunu araştırmak isteriz. Yani bu daha önce kulağıma gelmemişti. Vay canına, ilginç”  diye cevap veriyor.

Paet ayrıca, Olga Bogomolets isimli bir doktorun kendisine polislerin de göstericilerin de aynı kişiler tarafından vurulduğunu söylediğini aktarıyor. Ashton ise "Evet, bu korkunç" diyor. Doktorun kendisine bazı fotoğraflar gösterdiğini de belirten Paet, "yeni koalisyon" dediği muhalefetin tam olarak ne olduğunu araştırmak istemediğini de belirtiyor.

Estonya Dışişleri Bakanı, tüm bu yaşananların Ukrayna'daki yeni iktidarı şimdiden gözden düşürdüğünü belirtiyor.

Estonya Dışişleri Bakanı Paet, konu üzerine Ria Novosti Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada görüşmeyi doğruladı ancak daha fazla yorum yapabilmek için kaydı dinlemesi gerektiğini söyledi. Paet, konuşmanın dinlenmesini "hayal kırıklığı" olarak nitelerken, görüşmenin şimdi yayınlanmasının da tesadüf olmadığını söyledi. Catherine Ashton'ın sözcüsü Maja Kocijancic ise "Sızdırılmış telefon görüşmeleri hakkında yorum yapmıyoruz" dedi.

Kayıt Youtube üzerinden, Ukrayna’da devrilen Yanukoviç iktidarına sadık kaldığını belirten ancak kimliğini açıklamayan bir istihbarat görevlisi tarafından yayınlandı.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den araştırma görevlilerine açılan soruşturmaya tepki

SONRAKİ HABER

\'Günah işleme özgürlüğü\'nün yılmaz savunucusu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...